Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nästa kandidat till Tigernstipendiet

/

Alexander Bjurström blir säsongens andra kandidat till Tigernstipendiet.

Annons

I samband med lördagens hemmamatch mot Örebro kommer Alexander att presenteras för publiken i Gavlerinken. Han blir den andra av tre kandidater till Tigerstipendiet 2016.

17-årige Alexander Bjurström har moderklubben Lidingö Viking HC, och utmanar nu Jesper Boqvists om det stipendium på 15 000 kronor som delas ut till minne av klubbens gamla storstjärna Lennart "Tigern" Johansson.

Tidigare års stipendiater har varit Elias Lindholm, Mattias Nörstebö, Oskar Lindblom och Jens Lööke. Det är alltså i ett fint sällskap nästa Tigerstipendiat hamnar.

Alexander Bjurström kom till Brynäs IF från IFK Täby säsongen 14/15 och det blev guld i J18 direkt. Den här säsongen har han efter att ha inlett med tre poäng på lika många matcher i J18 tagit klivet upp till spel i J20 elit och där producerat 12 poäng på 14 matcher.

Alexander är en producerande forward som även hunnit med att representera Sverige i U17– och U18–landslagen. Senast i november spelade han i femnationsturneringen i Schweiz och bidrog i 5–1-segern mot Finland med två assist.

Brynäs utvecklingsansvarige Tomas Thelin ger följande omdöme om Bjurström:

"Alexander är en mycket ambitiös och träningsvillig spelare med en fantastisk teknik och spelsinne. Han är dessutom begåvad med en skridskoåkning utöver det vanliga, han är mycket irrationell och spelar med mycket hög fart under bra kontroll, han är också ett mycket bra skott och är passningsskicklig som gör honom till en producerande spelare".

Mer läsning

Annons