Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är orsaken till Zanettis vilda glädje

/

Brynäs tog femte raka segern – tack vare målvakten Bernhard Starkbaum och en oväntad övertidshjälte.
Marc Zanetti gjorde sitt första mål i sudden death – någonsin.
– Det var mycket känslor på en och samma gång, säger han med ett brett leende.

Annons

LÄS ÄVEN: Vrana och Karalahti möttes igen

Kanadensiske backen Marc Zanetti har på kort tid blivit en publikfavorit i Gavlerinken med sitt öppna sätt och glada humör. Eller som Jesper Ollas säger:

– Han sprider alltid positiv energi, oavsett om han gör mål eller inte.

Men den här gången gjorde han just det, mål alltså. 3.40 in i en svängig förlängning drog han iväg mot mål i ett två-mot-en-läge tillsammans med Anton Rödin, fick pucken och placerade in den bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-målet.

LÄS ÄVEN: Stisse Åbergs krönika

Något 24-åringen aldrig gjort förut.

– Nej, det var faktiskt första gången jag lyckades göra mål i övertidsläge. Det var därför jag blev så glad. Sen var jag glad för att vi vann för jag vet att vi fajtas om tredjeplatsen i serien, så det var mycket känslor på en och samma gång.

Vad säger du om målet?

– Spelar man tillsammans med Anton Rödin och Greg Scott måste man sticka när det finns läge och jag såg öppningen och tog den.

SHL började testa tre mot tre efter ordinarie spel under förra säsongen, för att skapa fler målchanser och slippa att så många förlängningar bara blir en händelselös väntan på straffar. Något som NHL till och med tagit efter.

Och intentionen verkar ha lyckats. Av Brynäs fem oavgjorda matcher efter full tid den här säsongen har bara en gått till straffar, fyra har avgjorts i spelformen med tre spelare från vardera lag. Brynäs har nu vunnit tre av de fyra.

MISSA INTE: Hissar&Dissar

– Tre mot tre är galet, det är nog bästa sättet att beskriva det på. Man vill inte vara den som gör en tabbe, så man måste vara fokuserad hela tiden. Och sticker man iväg och blir av med pucken är det full fart tillbaka igen, säger Marc Zanetti.

Men visst går det att träna även på den spelformen, något Brynäs gör regelbundet.

– All cred till Bulan för att han lagt in det i träningen. Vi tränar på det åtminstone en gång i veckan, ibland två och det är bra.

Brynäs gjorde absolut ingen höjdarmatch, men i målet fortsätter Bernhard Starkbaum att storspela och har nu bara släppt in två mål på de tre senaste matcherna.

– Han har varit rena väggen, och vår bäste spelare under de här fem matcherna vi vunnit. Han var grym förra helgen och bra nu också, säger Marc Zanetti.

MISSA INTE: Spelarbetygen – så skötte sig Brynässpelarna

Mer läsning

Annons