Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Rödins sköna besked till Brynäsfansen

/
  • Anton Rödin jagas av Tjeckiens Vladimir Sobotka när Tre Kronor vann med 6–2 på torsdagskvällen.

I tredje perioden tog det tvärstopp.
Anton Rödin åkte dubbelvikt av isen och sedan var det färdigspelat i Tre Kronor för den här gången.
– Det gjorde jäkligt ont, säger Rödin när vi når honom på tågstationen i Ö-vik.

Annons

Samtidigt som resten av Tre Kronor tar flyget till Helsingfors för vidare matchande i Karjala Cup fick Brynäs och SHL:s poängkung Anton Rödin sätta sig på tåget hem till Gävle under fredagen.

– Trist att inte kunna vara med nåt mer, men det var ju bra att det inte hände på söndag, om det nu skulle hända, resonerar Anton när Sporten når honom på telefon.

När han kommer hem till Gävle ska Brynäs läkare Henrik Wrethling undersöka honom lite närmare och besluta om det blir röntgenundersökning.

– Annars är det bara vila som gäller i helgen. Det känns rätt stelt just nu, men det hade jag väntat att det skulle göra också, berättar Rödin.

Det var vid ställningen 4–0 till Sverige mot Tjeckien som backen Jan Kolar stod upp i egen zon och satte in tacklingen som tog så illa.

– Jag blev inte rädd eller så, men det gjorde jäkligt ont. Det är en smäll på leden vid nyckelbenet. Men jag hoppas och siktar på att vara tillbaka på torsdag när vi börjar spela igen.

Då möter Brynäs Rögle på bortais och sedan väntar Malmö också det på bortaplan nästa lördag.

Du tror inte att det är värre än så alltså?

– Jag vet inte säkert. Men som det känns är det inte så farligt. Jag fick ju en smäll tidigare i höstas också och känslan är ungefär lika nu, säger Anton Rödin.

Det var ju i matchen mot Karlskrona som alla brynäsare fick hjärtat i halsgropen när Rödin blev tacklad in i sargen. Men det ordnade sig den gången också.

– Jag hoppas det gör det nu med, lugnar Rödin.

TV+TEXT: Se tacklingen som fällde Rödin mot Tjeckien

Mer läsning

Annons