Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här drar Brynäs i gång försäsongen – men för Westerholm blir det mer spel i Tre Kronor

/
  • Försäsongen drog i gång på måndagen för Brynäs. Ett tiotal spelare fanns på plats för diverse tester. Här kollar Felix Sandström, Lucas Carlsson, Linus Ölund, Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm igenom programmet.

Efter några veckors vila drog Brynäs i gång försäsongsträningen på måndagen.
Men för Pathrik Westerholm pågår den förra säsongen fortfarande.
– Jag ska spela landskamperna mot Tyskland till helgen också, berättar Westerholm som blev målskytt i mot Schweiz i fredags.

Annons

Ett tiotal spelare fanns på plats i Gavlerinken för att genomföra diverse rörlighetstester i fystränaren Magnus Ågrens regi.

Truppen, som just nu innehåller 17 spelare, är ju långt ifrån klar. Men många var sugna att komma i gång igen och träna och göra sina tester.

– Man har försökt köra en del under de här veckorna, men för mig har det varit mycket med skolan också den senaste tiden, berättar Linus Ölund, som tillsammans med Felix Sandström, Lucas Carlsson och Marcus Ersson alla går sista året på gymnasiet – och förstås har en del att ta igen efter en lång hockeysäsong.

För Pathrik Westerholm blev det däremot ett avbrott i en ännu pågående säsong.

Centern har funnits med i Tre Kronors VM-förberedande läger och i förra veckan gjorde han debut i Tre Kronor och dubbellandskamperna mot Schweiz. Det blev förlust i Ljungby med 5–3 i torsdags och seger 5–1 på fredagen i Ängelholm.

Då gjorde Westerholm ett av målen och får nu förnyat förtroende i de kommande matcherna mot Tyskland.

– Det sista Mårts sa i Ängelholm var att vi ses på onsdag då vi samlas i Stockholm för träningar. Sedan flyger vi till München för två matcher lördag och söndag, säger Westerholm som förstås behöll den första historiska målpucken.

– Det var kul att få göra mål första gången jag fick spela i landslaget. Jag tycker att jag hängt med riktigt bra, fick spela i en kedja med Nick Sörensen och Edwin Hedberg (tidigare i Modo och numera i KHL-laget Zagreb).

Men att Pathrik Westerholm ska ta sig hela vägen till VM i Moskva med start 6 maj är kanske att hoppas lite för mycket. Spelare från semifinallagen ska in, plus NHL-killar. Men som ende brynäsare är han i alla fall med och representerar Sverige i de förberedande matcherna.

För Brynäs del kommer fysträningen nu att trappas upp och försäsongen kommer att pågå fram till veckan efter midsommar då det blir semester.

LÄS MER: Nu får Westerholm debutera i Tre Kronor också

Mer läsning

Annons