Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattrick av Rödin – ändå förlust för Brynäs

/

Anton Rödin vaknade till rejält och svarade för ett hattrick.
Men det räckte inte för Brynäs som förlorade mot Luleå med 5–4.
Lagets första förlust på fem matcher.

Annons

Matchen mellan Luleå och Brynäs innehöll det mesta.

En poängligaledare och lagkapten som vaknade till igen efter tre mållösa matcher och gjorde tre mål. Men Anton Rödins magiska skott hjälpte inte Brynäs.

Dessutom lyckades han själv passa fel – och fram till Toni Rajalas 4–3-mål som kom att bli matchavgörande.

Matchen innehöll massvis med godbitar och händelserika moment.

Som Jesper Ollas supersnygga mål i numerärt underläge. Eller det bortdömda Luleåmål, som de flesta tyckte borde ha godkänts, och Luleåspelaren som låg bakom tre av hemmalagets fyra mål.

Ändå blev det Brynäs Anton Rödin som trots att han själv gjorde tre mål kom att avgöra matchen – åt fel håll.

Om vi tar det från början så fick SHL:s poängbäste spelare Anton Rödin äntligen hål på sin målnolla när han satte 0–1 i power play i slutet av första perioden.

Luleå kvitterade i början av den andra när Lucas Wallmark från en position bakom Brynäskassen passade fram till backen Janne Sandström.

Wallmark skulle assistera till fler mål i matchen. Men först stack Jesper Ollas upp och lurade både hemmaförsvar och målvakt när han satte 1–2 i numerärt underläge.

När alla trodde att Luleå kvitterat till 2–2 dömdes det målet av Craig Schira bort då Anton Hedman bedömdes stå i målgården.

– Fel, tyckte förre domaren och Gävlebon Thomas "Kuben" Andersson som numera är expert i Cmore.

– Nytt för i år är att man får störa målvakten visuellt, men är det kontakt ska det dömas bort. Det tycker jag inte att det är, sa Andersson.

Inte heller Anton Hedman som skymde Starkbaum förstod varför målet inte blev godkänt.

– Det är ingen som vet vad som gäller längre. Jag hör att Kuben säger att det ska vara mål, domaren här på matchen tar bort det, sa Hedman till Cmore.

Men Craig Schira skulle få in sitt 2–2-mål bakom Bernhard Starkbaum i slutet av andra perioden. Och precis som när Luleåbacken också satte 3–2 i början av den tredje perioden så passade Lucas Wallmark fram.

– Vi åkte mycket skridskor och gjorde det jobbigt för Brynäs. Väldigt skönt att få ta andra raka segern, sa Lucas Wallmark till Cmore direkt efter matchen.

Lucas Wallmark var magnifik i sina framspelningar och låg faktiskt bakom Luleås tre första mål. Det fjärde passade tyvärr Brynäs Anton Rödin fram till – och det bara 21 sekunder efter att han själv gjort 3–3.

Luleås Johan Forsberg gjorde sedan 5–3 med fem minuter kvar, men Anton Rödin hade mer att ge. Med sitt tredje mål i matchen tryckte han in 5–4-redcueringen i krysset. Men närmare än så kom aldrig Brynäs trots våldsam press på slutet.

TV: Stisse hissar och dissar från matchen

Betygen: Så skötte sig brynäsarna mot Luleå

Mer läsning

Annons