Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inledningen blir intressant i kväll

Mot Färjestad visade Brynäs att laget kanske är på väg att hitta tillbaka till sitt spel, men laget fick inget betalt i form av poäng och ur det perspektivet är laget tillbaka på ruta ett.

Annons

Matchen mot Modo kan vara avgörande på många sätt.

Vinner Brynäs hänger man av Modo. Nio poäng upp till Brynäs till exempel. Det är viktigt att Brynäs tar poäng för att inte tappa kontakten uppåt.

Modo agerade utifrån sin situation och sparkade Anders Forsberg lagom till bottenmötet med Brynäs. En klok strategi då den kortsiktiga effekten av ett tränarbyte den här tiden på säsongen ofta är större än den långsiktiga.

Modo brukar komma ut hårt i matcherna vilket inte alltid varit Brynäs signum den här säsongen. Inledningen blir väldigt intressant.

Brynäs visade senast att det finns hockey i laget och jag hoppas att lördagens erfarenheter har skapat ett mer avslappnat Brynäs. Ett Brynäs som inte tänker ishockey och att vi istället får se ett Brynäs som spelar ishockey. Bröderna Vesterholm såg mer avslappnade ut än tidigare, Tim Wallace och Jesse Niinimäki börjar hitta sina roller i laget. Det är viktigt att alla spelare fortsätter att våga vara Brynäs och ingenting annat.

De defensiva misstagen måste minimeras. Även när det gäller försvarsspelet hoppas jag att man är mer avslappnade vilket betyder att laget är rörligt och hjälper varandra utan att vara orolig för vad lagkamraterna gör eller inte gör.

Tre saker inför matchen mot Modo:

Det är ishockey. Det handlar inte om att klyva atomer.

Ishockey är något man spelar, inget man tänker.

Viktiga och avgörande matcher vill alla högpresterande spelare spela. Idag är det ett bra tillfälle att göra det.

ERIK SANDBERG

Mer läsning

Annons