Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blundar lätt – och ser en seger med sex snygga mål

Annons

Det var premiär och det var hopp och det var förväntan ändå härifrån Gavlerinken till varje krånglande CMore-mottagare.

Det var rätt högt tryck på läktarna – och framför allt ett underbart tifo.

Det blev seger också – med ett resultat som liknade ett från en träningsmatch.

6–3.

Jag tror de mest kritiska Brynäsanhängarna ser just de tre insläppta målen, lite av förvirringen i den andra perioden, och lite andra taffligheter i egen zon som matchens mest intressanta.

Man kan se det så.

Man kan också se det så att det var just Malmö man mötte i premiären. Och att det är Färjestad i nästa omgång, och självklart en helt annan match när Anssi Salmela – kiitos, kiitos för honom, Bengtzén – kommer hem till en stad och en klubb där han gjort en massa nytta.

Man kan alltså se det som att det finns lite att slipa på – och varför skulle det inte göra det efter en enda match.

Jag väljer att se det så.

Jag väljer också att tycka att i en premiär är det ändå rätt skönt att 0–1 efter sju minuters spel vänds till:

• Kvittering efter bara åtta sekunders power play efter 10,21.

• 2–1 och 3–1 med bara 30 sekunders mellanrum i slutet av perioden när Brynäs utnyttjade att Malmö inte hade tagit av de allsvenska skridskoskydden.

• 4–1 direkt i den andra perioden på ett smackade skott från kapten Rödin på en rapp och öppnade passning från Oskar Lindblom.

....sedan blundar jag ett tag för den andra perioden. Det stora virrvarret bröt ut och det blev egentligen inte nån ordning förrän Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund tog time out i slutet – och sedan hade en hel paus på sig att...ska vi säga förklara vissa saker för manskapet.

...och sedan vaknar jag till lagom till den tredje när Mattias Nörstebö, den norske 20-åringen som gjorde tre mål i VM i våras nu gjorde sitt första i SHL också.

Efter det behärskade Brynäs Gavlerinkens is, och var egentligen aldrig i fara – och det var man kanske aldrig över huvud taget. Det finns för mycket i laget för det, även om jag kanske inte såg det Bulan Boys som jag verkligen längtat efter en vår, en sommar och en gnutta höst.

Men målen då. Sex olika målskyttar. Bra givetvis, eftersom en oroskälla givetvis är att superkedjan från i fjol som gjorde 55 av Brynäs 132 mål är spräckt när Bill Sweatt nu gör sina mål i Luleå.

Jag gick ut hårt den här säsongen. Gick förbi försäljare efter försäljare, innan jag hittade en lott som såg bra ut. 96 i slutsiffra, som den där sköna talangen Oskar Lindblom. Men nix, nästa gång går jag på 18 eller 19 som slutsiffra. Eller 96 igen. Gillar siffran. Och Lindblom.

6–3 alltså. Men det bästa var nästan ändå det här. För redan i sitt första byte gick Jesper Ollas omkull, åkte till båset – och gick ut i omklädningsrummet.

Jag hann säga fula ord. Tänka negativa tankar.

Men sedan var Ollas tillbaka, med några stygn mer i huvudet...bara.

Välkommen tillbaka, Jesper – nu vågar jag ändå skriva det.

Välkommen hockeysäsongen också.

Mer läsning

Annons