Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Alcén: "Speciellt att komma hem"

/

Efter fyra säsonger lämnar Johan Alcén Mora IK.
Nygammal klubbadress blir Brynäs.

Annons

Alcén har Sandvikens IK som moderklubb, men bytte till Brynäs när han började på hockeygymnasiet, och den i dag 27-årige forwarden hann även med tre a-lagssäsonger innan han lämnade Gävleklubben 2009.

Efter spel i Rögle, Leksand och Vita Hästen, kom Alcén till Mora 2011 och han har bara gott att säga om sina fyra år i dalaklubben.

– Det är i Mora jag har haft mina bästa år som senior och jag har klubben och tränarna att tacka för allt. Därför var det tårfyllt när jag sa tack och hej till alla i klubben.

Alcén hade kontrakt med Mora även över den här säsongen, men en klausul gjorde att han kunde bryta det före den 31 augusti för spel i SHL.

– Det känns speciellt att komma hem till Brynäs igen. Det är ju den klubben man växt upp med och där man sett alla stora stjärnor, så det känns smickrande att få dra på sig Brynäströjan igen.

Peter Hermodsson, Moras klubbdirektör, om att Alcén lämnar:

– Vi är oerhört tacksamma för de 4,5 år Johan har gett Mora IK. Han har varit en ledande spelare och en fantastisk ambassadör för klubben. Vi kommer inte i dagsläget att ersätta honom, vi har en bred trupp och vill ge alla våra try out-spelare en ärlig chans.

Mer läsning

Annons