Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson spikade igen när Brynäs förlorade

/
  • Jonas Johansson hyllade sin lagkompis Felix Sandström efter matchen
  • Jonas Johansson fick förra säsongen förstörd av sjukdom och skador.

Felix Sandström och Jonas Johansson är Brynäs framtid på målvaktssidan.
I lördagens match mot Almtuna var båda med på isen – i varsitt lag.
Jonas Johansson gick segrande ur målvaktsstriden efter Almtunas 3–2-seger.

Annons

Efter ett år fyllt av sjukdom och skador beslutade Brynäs att låna ut Jonas Johansson till Almtuna, och i stället satsa på Bernhard Starkbaum och Felix Sandström den här säsongen.

I lördagens möte mellan Brynäs och Almtuna i Metallåtervinning arena vaktade Jonas Johansson kassen i Almtuna medan Felix Sandström höll till i det andra målet.

– Klart det var speciellt att möta dom. Vissa har man ju känt i flera år. Det var riktigt kul, säger Jonas Johansson.

Den utlånade Brynäsmålvakten storspelade i första perioden när Almtuna drog på sig fem utvisningar.

– När Brynäs bombarderade oss i deras power play så höll han kvar oss i matchen, säger Almtunas tränare Niklas Eriksson.

Ett mål fick han ändå släppa förbi sig i inledningen. Ledningsmålet signerades av flera nya spelare i Brynäs. Jonathan Pudas till Nick Johnson och så Petr Vrána som skickade in sitt första mål för Brynäs. Eller?

– Jag tror att jag gjorde ett mot Modo egentligen, men det gavs till Adam (Brodecki). Det var lite roligt, så det skrattade vi bara om. Det här var väl det första då.

Vrána var också inblandad i Brynäs andra mål. Hans skott räddades av Jonas Johansson, men Adam Brodecki höll sig påpassligt framme på returen.

– Vi måste bli hårdare och fulare framför mål. Göra fula mål och vara aggressiva. Det måste inte alltid vara snyggt. Det måste vi göra när säsongen börjar, säger Petr Vrána med en ispåse tejpat kring knäet.

– Det är lugnt med knäet, det är normalt efter en match.

När Brodecki satte 1–2 mot slutet av andra perioden, var det inte mycket som talade för hemmaseger. Men när tredje perioden blåstes av var det kvitterat till 2–2.

I förlängningen behövde bara Almtuna tolv sekunder för att avgöra matchen. Daniel Bernhardt blev helt fri efter att Anton Rödin slarvat på offensiv blå, och placerade sen in 3–2 mellan benen på Felix Sandström.

– Det är alltid svårt att möta allsvenska lag. Så länge dom är med i matcherna så krigar dom så in i helskotta. Är inte vi på tå, och släpper fem-tio procent så blir det jämna matcher, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Jonas Johansson hyllade Felix Sandström efter matchen.

– Felix gjorde en jättematch tycker jag. Han var jätteduktig och gjorde många vassa räddningar.

Du med.

– Det kändes bra. En rolig match, det var mycket att göra.

Var det tungt att få beskedet att du skulle bli utlånad?

– Nej, jag tror att det var ett jättebra beslut. Det här är en hög nivå och det blir många matcher framöver. Det känns bra, säger Jonas Johansson.

Mer läsning

Annons