Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson medveten om konsekvenserna

Det var upplagt för ett "krismöte" mellan Tommy Jonsson och Anders Forsberg.
Men nu blir det inte så – på söndagen valde Modo att sparka sin tränare.
– Det är inget man önskar någon kollega, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Annons

Under söndagen blev det klart att Anders Forsberg tvingas lämna sitt uppdrag som huvudtränare i Modo, men han har ett och ett år kvar på kontraktet och blir på något sätt kvar i föreningens organisation.

Forsberg ersätts av Per-Erik "Perra" Johnsson, som på trettondagen står i Modos bås när Brynäs gästar Fjällräven Center.

– Det är alltid jättetråkigt när en tränare får sparken och jag känner med Anders. Men det är så det fungerar i den här branschen. Det handlar om att vinna hockeymatcher, säger Brynästränaren Tommy Jonsson, som själv har varit starkt ifrågasatt utifrån den senaste tiden.

Jonsson är fortsatt medveten om vad som kan ske om inte nästjumbon Brynäs lyckas krångla sig ur krisen.

– Som jag sa efter matchen i går vet jag vad konsekvenserna kan bli. Det är en resultatbaserad bransch och jag känner ju att det alltid finns en gräns och nånstans kan det hamna på mitt bord. Till slut behöver man vinna hockeymatcher, det vet alla om, säger Tommy Jonsson och fortsätter:

– Men jag känner samtidigt stort stöd från föreningen och vår styrka i det här läget är att vi känner ett lugn och en enighet internt trots att det blåser utanför. Vad som skrivs och sägs lägger vi ingen energi på.

Det blev en elfte raka bortaförlust mot Färjestad på lördagen – men Tommy Jonsson tar gärna med sig bilderna från den matchen.

– Vi är inte nöjda med resultatet, men killarna gjorde en riktigt bra match och det står jag för. Den här gången var det effektiviteten som var skillnaden. Vi hade väldigt bra chanser att kvittera och gå förbi. Vi var inte så spretiga som vi har varit i de andra matcherna efter jul.

På tisdagen får Brynäs alltså ett nytt försök att bryta den hemska bortasviten – och lagets senaste bortaseger kom mot just tabelljumbon Modo den 18 oktober (3–1).

– Det är omgång 35 som ska spelas och det är en viktig match, men jag ser det inte som någon ödesmatch. Nu handlar det om att bygga vidare på vår senaste insats, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons