Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorkronorna tog imponerande seger – efter storspel av Brynäs Felix Sandström

Juniorkronorna fick en drömstart på sin första träningsturnering inför JVM. Sverige vann med 6-3 över ett stjärnmeriterat USA efter storspel av Brynäs Felix Sandström.

Annons

Felix Sandström storspelade mot USA.

Hockeysäsongen närmar sig med stormsteg. Redan nu, mitt i högsommarvärmen, har Juniorkronorna smygstartat säsongen 2016/2017.

I en första träningsturnering i Plymouth, USA, slipar juniorstjärnorna på spelsätt och detaljer som kommer vara grunden i årets JVM-turnering.

SE MER: Här landar Ryan Gunderson – se hans hälsning till Brynäsfansen: "Det känns grymt"

Under söndagen var det dags för säsongens – och nya förbundskaptenen Tomas Monténs – första match. Det slutade med en imponerande 6-3-seger över USA.

USA inledde visserligen starkt och vann skotten med 20-9 i den första perioden. Sverige räddades där och då av en storspelande Felix Sandström som väntas bli förstemålvakt i JVM.

Sverige lyckades dock hämta upp 3-1-underläget som de hamnat i mitten av den andra perioden. John Dahlström stod för två mål och Carl Grundström avslutade målskyttet med ett läckert frilägesmål.

Förutom Felix Sandström har Brynäs med två andra talanger, Linus Ölund och Lucas Carlsson. Även Valbosonen Jens Lööke är med i Tomas Monténs första trupp.

LÄS MER: LISTA: Brynäs fem bästa värvningar – och han blir säsongens flopp

Mer läsning

Annons