Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JVM-trion tillbaka – kan bli spel direkt

Brynäs JVM-spelare är tillbaka på svensk mark.
Och det mesta talar för att både Oskar Lindblom och Jens Lööke kommer att spela torsdagskvällens match mot Djurgården.
– Det ser positivt ut, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Annons

Tidigt på onsdagseftermiddagen landade brynäsarna Oskar Lindblom, Jens Lööke och Adam Brodecki på Arlanda efter JVM-äventyret i Kanada.

En stund senare tog Brynästränaren Tommy Jonsson ett snack med trion – för att kolla läget inför torsdagskvällens hemmamöte med Djurgården.

– Jag ville höra om dom är fräscha fysiskt, hur mycket resan har tagit på dom och så vidare. Naturligtvis är dom trötta efter resan, men med tanke på omständigheterna känner dom sig i bra form fysiskt, säger Tommy Jonsson.

En överkroppsskada stoppar definitivt Adam Brodecki från spel på torsdagskvällen, men både Oskar Lindblom och Jens Lööke är aktuella.

– Det ser positivt ut just nu, men vi kommer att ta ett beslut efter träningen i morgon förmiddag, säger Tommy Jonsson, som såg det mesta från juniorkronornas matcher i JVM.

– Juniorkronorna ska ha all heder för sin fjärdeplats. Jag tycker att det är konstigt att dom blivit så sågade. Okej, ryssarna var bättre för dagen i semifinalen, men juniorkronorna gjorde det man förväntade sig av dom. Det var bra gjort att gå till semifinal med ett så pass ungt lag. Och man har känt sig stolt över att tre av spelarna kommer från Brynäs.

Vad betyder det för er att spelarna är tillgängliga igen?

– Det är naturligtvis jätteviktigt. Vi får en bredare trupp att jobba med, vi blir slagkraftigare och får en annan konkurrenssituation.

På grund av dåligt väder blev det en sen hemkomst för Brynäs på tisdagskvällen efter segern (3–2 efter sudden) borta mot Modo.

Därför blev det ingen gemensam träning på onsdagen – de flesta spelarna körde fys, medan ett fåtal var på is.

En av dessa var kanadensaren Greg Scott, som kände sig för i röd tröja.

– Det är inget allvarligt och det känns bättre och bättre. Jag kommer att testa på is i morgon (torsdag) och förhoppningsvis ska jag kunna spela. Just nu känns det som fifty-fifty, säger Greg Scott om skadan som hållit honom borta från spel i de två senaste matcherna.

Nu har ni en efterlängtad seger i ryggen.

– Ja, nu har vi fått något att bygga vidare på. Det var lite upp och ner mot Modo och vi måste jobba på att bli jämnare. Men vi har spelat rätt bra i de två senaste matcherna.

Nu hoppas Scott, som är tvåa i Brynäs interna poängliga bakom Anton Rödin, få ett positivt besked från torsdagens träning.

– Det är tufft att titta på från sidan i det här läget, jag vill göra allt för att hjälpa laget i stället, säger kanadensaren.

Mer läsning

Annons