Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Rödin tar Brynäs mot toppen

/
  • Jubel i Brynäs efter Pathrik Westerholms 2–1. Jens Lööke i mitten jublar och Ponthus Westerholm nummer 7, är på väg fram han också.
  • Anton Rödin jublar efter sitt 3–1-mål i slutet av matchen mot HV 71. Nu leder Brynäs lagkapten hela poängligan i SHL.
  • Brynäs massör Pär Thures och läkare Henrik Wrethling hjälper Petr Vrana av isen. Marc Zanetti tittar också till sin lagkompis.

Hittills tre vinster av fyra möjliga och en lagkapten som leder poängligan.
Lägg till ett tvillingpar som bara öser på framåt – då vet ni att det svänger om Brynäs efter 3–1 hemma mot HV71.

Annons

Kolla in i spelarbetygen här. Anton Rödin är såklart landslagsmässig och ska därför ha högsta betyg, en sexa, efter matchen mot HV.

Brynäs nya lagkapten har nu gjort fyra mål och två assist på fyra matcher och toppar hela poängligan i SHL.

– Jaså är det så. Alla tiders. Skönt att få några vinster också, säger en samlad Anton Rödin efter Brynäs andra raka seger.

På Hovet i torsdags missade han en straff och fick inte heller sätta 3–1 i öppen kasse i slutsekunderna. Men att sånt skulle sätta sig i huvudet hos en 24-åring i toppform är bara att glömma.

– Nej, det är bara att skaka av sig. Det känns bra. Det funkar fint i kedjan med Oskar och Greg. Dom gör det jättebra.

– Vi vinner ändå matchen trots att det HV gjorde det bra. Sen om det blir 6–0 eller 3–1 är väl sak samma, säger Anton.

HV71 kom utan nio ordinarie spelare, som blev elva när först Teemu Laine tvingades kliva av med en skada, och sedan finske veteranen Jere Karalahti i sin säsongsdebut körde över Petr Vrana och drog på sig ett matchstraff i första perioden.

– Jag vill inte stå här och säga en massa saker. Men det var inte så snyggt, menar Rödin om tacklingen som skickade såväl Vrana som Karalahti av banan.

Petr Vrana, den tjeckiske centern som är så viktig i Brynäs power play, blödde ymnigt från munnen och det pratades om hjärnskakning efteråt.

– Jag vet inte hur illa det är men han kunde inte fortsätta spela i alla fall, berättar Tommy Sjödin tränare i Brynäs.

HV:s 40-årige back Karalathi blev avstängd fyra matcher i slutspelet i våras efter en crosschecking i huvudet på Linköpings Nichlas Hardt, hann alltså bara avtjäna det straffet innan det var dags igen.

Men Brynäs reste sig. Gjorde om i kedjorna när Vrana försvann. Till exempel tvingades Daniel Mannberg lämna positionen intill bröderna Westerholm. Men det verkade inte göra så mycket.

För efter Rödins läckra 1–0-mål, där han skakade av sig en vilt hakande Oscar Sundh och sedan använde två HV-backar som slalomportar och HV:s snöpliga kvittering i början på tredje perioden, var det Westerholmarnas tur att presentera sig.

– Vi brukar träna på såna där växelspel. Kul att det fungerade på match också, säger Pathrik Westerholm som sköt det matchavgörande 2–1-målet.

Mot Djurgården gjorde han det första målet och brorsan Ponthus det andra.

Nu blev det ändå Anton Rödin som någonstans stal showen med sitt uppoffrande spel och starka målskytte. När han drog in 3–1 slutminuterna var det definitivt klart.

LÄS ÄVEN: Här tvingas Vrana lämna isen efter HV-spelarens överfall

LÄS OCKSÅ: Spelarbetygen – Rödin får högsta betyg.

STISSES KRÖNIKA: Kvällen när Anton Rödin blev Captain Fantastic

TV: Stisse Åberg...hissar och dissar från Brynäs-HV71

Mer läsning

Annons