Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KHL-målvakt vill tillbaka till Sverige och utesluter inte Brynäs

/
  • Jocke Eriksson i Vancovers tröja där han står noterad för en NHL-match. Nu är han på väg tillbaka till svensk hockey. Brynäs kan vara ett lag han skulle kunna tänka sig spela för igen.

I Hedesunda sitter Jocke Eriksson, snickrar på sitt hus och funderar var han ska spela nästa säsong.
Ett alternativ är Brynäs.
– Det lutar i alla fall starkt åt att det blir någonstans i Sverige. Jag är öppen för Brynäs också, säger den 25-åriga målvakten som för några veckor sedan avslutade sin första KHL-säsong i Dynamo Riga.

Annons

LÄS MER: Brynäs utslaget och nu kan det bli spelarflykt – men "Bulan" stannar

Bernhard Starkbaum kommer förmodligen inte att bli kvar i Brynäs och det blir därmed en lucka bredvid Felix Sandström. Ett givet namn är Jocke som tränat med Brynäs och sin gamla målvaktstränare Pecka Alcén under tiden han har varit utlandsproffs först i Nordamerika och nu ett år i Lettland.

– Jag bor ju i Hedesunda och rent geografiskt skulle Brynäs och Gävle vara ett riktigt bra alternativ med Pecka och allting som finns här. Men det är ju inte bara mig det hänger på. Just nu kan jag egentligen bara säga att det är SHL och Sverige som förmodligen gäller, säger Jocke.

Han lämnade Brynäs efter junioråldern när Jacob Markström och Anders Lindbäck fanns i klubben. Det blev ett år i Leksand, sedan tre säsonger i Skellefteå innan han försökte ta en plats i NHL och Vancouver. Det gav han upp för ett år sedan och valde KHL. Riga gick inte till slutspel och det är inte aktuellt med en fortsättning där.

– Det kan bli KHL också men då ska det till ett riktigt bra erbjudande från en bra klubb. Jag har haft ett bra år, lärt mig mycket och det spelas en rolig hockey där borta. Men först och främst jobbar min agent och jag på att återvända till Sverige.

Det är Jocke Persson som företräder målvakten.

– Det stämmer. Jocke är under luppen på många håll och jag undersöker möjligheterna till hans önskemål om att både spela i Sverige eller stanna kvar utomlands, säger Persson.

Men på frågan om Brynäs ens har anmält sitt intresse väljer agenten att bolla över till Stefan Bengtzén.

– Det får han berätta i så fall. Det är inte min sak att göra det.

Brynäs sportchef är emellertid förtegen om vilka spelare som försvinner, vilka som stannar och vilka man ska värva.

– Jag har inga kommentarer om några spelare alls just nu. Det gäller Jocke Eriksson också och ni får spekulera hur ni vill. Vi åkte ur i måndagskväll och nu håller vi på bearbeta det först och främst, säger Bengtzén.

Även Linköpings målvakt David Rautio kom fram som ett rykte under tisdagen. Inte heller det ville Bengtzén kommentera.

LÄS ÄVEN: LHC-målvakten kan bli Bernard Starkbaums ersättare

Brynäs kommer säkert att få konkurrens om Jocke Eriksson i alla fall. Det har även spekulerats i Modo, som dock måste kvala sig kvar i SHL först, för honom.

– Jag har väl hört det också men har inga kommentarer kring det heller. Jag vill spela i högsta serien och stänger inga dörrar någonstans än och har egentligen ingen brådska. Den här säsongen har inte tagit slut än för många lag och det är ett tag kvar till nästa, säger Jocke.

Han fick en tidig semester och är sedan ett tag hemma i Hedesunda där han har hus och känner sig mest hemma – vilket skulle tala för Brynäs. Vilket lag han håller på i SHL-slutspelet är i alla fall ingen hemlighet.

– Nä, jag hoppas ju på Skellefteå. Jag hade några bra år där uppe och känner fortfarande väldigt många i laget.

LÄS MER: Var superlöfte – nu måste han lämna Brynäs

Mer läsning

Annons