Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Elias Fälth har skrivit på för Brynäs

/

Brynäs har gjort klart med Frölundas back Elias Fälth.
Han har skrivit ett tvåårskontrakt.
– Jag hade kunnat skriva ett längre kontrakt, säger 35-åringen.

Annons

MISSA INTE: Det är dags att prata om spelare som går till värsta rivalen

Elias Fälth blir Brynäs femte nyförvärv inför säsongen 2016/2017.

Efter två säsonger i Frölunda som avslutades med ett guld ville den högerfattade backen hitta en ny utmaning.

– Det har varit fantastiska år i Frölunda och att få avsluta med ett guld är få förunnat. Brynäs vet vad som gäller också och vann för några säsonger sedan. Vi kommer sikta högt, men sedan får vi ha en målsättning internt när jag ansluter, men klart att Brynäs ska vara ett lag som går långt i ett slutspel.

Varför blev det Brynäs?

– Det är en härlig och anrik förening med goda traditioner. De spelar en hockey jag gillar och som passar mig. Jag har spelat under 'Bulan' tidigare i Luleå och Brynäs hockey liknar den vi spelat i Frölunda. Det är mycket skridskoåkning och hårt jobb, det är inte mycket lalla runt på isen.

Hur mycket spelade det in i ditt beslut att du haft 'Bulan' tidigare?

– Det gör en hel del. Jag har spelat hockey länge nu så jag väljer gärna klubb beroende på vilken tränare som är där. Har man haft en tränare innan och vet vad det är för person så spelar det stor roll för mig. Jag var inte sugen på att testa någon helt ny.

Fälth har kritat på ett kontrakt som sträcker sig till våren 2018.

Hade det varit upp till honom själv hade kontraktet kunnat vara längre.

– Jag hade kunnat skriva ett längre kontrakt. Ett år känns lite för kort med tanke på att jag har familj. Jag vill ha en trygghet, att jag får i alla fall två år. Men jag vill spela fler år men det är upp till mig att visa att jag kan spela fler år i Brynäs.

Du är öppen för att stanna länge än två år alltså?

– Ja, absolut. Det är inte så att jag är 22 år heller. Jag vill inte flytta runt för skojs skull. Jag vill vara i en bra förening och en trevlig och mysig stad. Det har jag hört att Gävle är. Det verkar finnas ett bra familjeliv vilket är bra för tjejen och lillgrabben.

Efter en poängsvag fjolårssäsong för Elias Fälth hoppas han kunna bidra med några fler pinnar i Brynäs poängprotokoll.

Men poäng är långt ifrån det enda Fälth värdesätter. Han vill ta ett stort ansvar under de kommade säsongerna.

– Bengtzén och Bulan vill att jag ska ta ett stort ansvar på och utanför isen. Sedan ska jag spela en bra hockey och få utrymme till det. Men det är upp till mig själv att ta kliv och spela mycket. Jag kommer vara bland de äldsta och då är det viktigt för mig att bidra till att de yngre utvecklas och tar steg i deras karriärer. Det är inte bara min karriär som står i fokus.

Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund är nöjd med sitt nyförvärv.

– Han kommer att passa in väl i det sätt vi ska spela. Han är bra i powerplay, men även bra i defensiven, säger "Bulan" i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons