Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Han blir Brynäs nästa nyförvärv

Nu är det klart. Brynäs 15:e forward – och åttonde nyförvärv – presenterades på söndagen.

Annons

Brynäs har gjort klart med Kevin Clark. En 28-årig kanadensisk forward som senaste säsongen spelat i SC Langnau Tigers i Schweiz.

Kevin Clark har de tre senaste säsongerna producerat 194 poäng i Tyskland och Schweiz.

– Det känns förstås riktigt bra att vi nu har gjort klart med Kevin, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén. Han är en irrationell forward som har alla verktyg som krävs för att bli en framtida publikfavorit.

Kevin Clarke har skrivit på för två år med Brynäs och lämnar alltså schweiziska högsta ligan och SCL Tigers som hör hemma i Langnau. Efter ett par säsonger i andraligan gick Tigers upp förra året. Men laget slutade näst sist och tvingades kvala för att hänga kvar i NLA.

Kevin Clark har haft en svensk lagkamrat den gångna säsongen – förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafssons son, Anton Gustafsson som är center i laget.

Brynäs tränaren Thomas "Bulan" Berglund är nöjd med värvning av Clark.

– Kevin är en intensiv spelare, han är bra på skridskor och har ett bra skott. Han är spelskicklig och har offensiva kvaliteter som vi kommer att ha stor nytta av i vårt lag. Han är dessutom en spelare som jobbar hårt och intensivt helt i linje med hur vi vill spela ishockey.

Tidigare på söndagen berättade klubbdirektören Johan Stark för Sporten att han tror den nya spelaren kan bli en riktigt publikfavorit.

Kevin Clark är ytterforward och har spelat i Krefeld, Hamburg och nu senast i SCL Tigers i NLA i Schweiz där han svarade för 37 poäng (18+19) på 42 matcher i grundserien och därefter ytterligare 14 poäng (3+11) på 12 matcher i kvalet för att hänga kvar i NLA, högsta ligan.

Han är 175 cm och väger 78 kg.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén lovade ju fansen att ytterligare två spelare skulle in . Och nu är det löftet infriat i och med att Johan Alcén fick nytt kontrakt i fredags och Kevin Clark blev klar på söndagen.

Därmed ser Brynäs trupp som nu anses vara komplett ut så här:

Målvakter: Felix Sandström, David Rautio, Jonas Johansson (lånas ut till Almtuna)

Backar: Lukas Kilström, Ryan Gunderson (ny), Simon Bertilsson, Jörgen Sundqvist, Lucas Carlsson, Elias Fälth (ny), Marc Zanetti, Jonathan Pudas, Marcus Ersson (ny från juniorlaget).

Centrar: Jonathan Granström (ny), Jesper Jensen (ny), Pathrik Westerholm, Sebastian Enterfeldt, Jacob Blomqvist (även ytterforward).

Ytterforwards: Ponthus Westerholm, Gustaf Thorell (ny), Daniel Paille (ny). Nick Johnson, Linus Ölund, Tomas Zaborsky (ny), Daniel Mannberg, Oskar Lindblom, Johan Alcén, Kevin Clark (ny)

Mer läsning

Annons