Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kuben" Andersson blir ny expert i Cmore

/

I våras gjorde han sin sista match som elitdomare.
Nu har Thomas "Kuben" Andersson från Gävle fått ett nytt uppdrag – som expert i Cmore.
– Det känns väldigt kul och spännande, säger han.

Annons

Efter över 1 100 elitmatcher gjorde Thomas Andersson sin sista insats i rinken i våras när Leksand och Malmö möttes i direktkvalet till SHL.

Men hans långa erfarenhet som domare kommer han att kunna utnyttja redan nu i höst. Som expert i domarfrågor på tv-kanalen Cmore, som ju har rättigheterna till såväl SHL som allsvenskan från och med denna säsong.

– Jag har varit lite intresserad av att få komma med åsikter och förklara regler och hur domarna tänker och resonerar ute på isen. Så det här kommer att bli jättekul, säger Andersson.

Inledningsvis kommer Kuben att sitta med i studion en gång i månaden och sedan finnas tillgänglig på telefon och Skype i samband med hockeysändningarna på torsdagar och lördagar.

– I inledningsskedet handlar det om SHL-omgångarna, men eventuellt kan det bli så att jag får jobba med allsvenskan också.

Thomas "Kuben" Andersson är snart 53 år och dömde elitserien/SHL i 26 säsonger och fick även döma såväl OS som VM.

– Halva mitt liv blev det, så jag har en del att dela med mig av.

Vad kommer du främst bidra med?

– Jag tänker vara öppen och ärlig i mina kommentarer och ge tittarna en chans att förstå varför en domare gjorde si eller så och förklara regler med mera.

Thomas "Kuben" Andersson kommer till att börja med vara expert den kommande säsongen som startar om mindre än två veckor.

Mer läsning

Annons