Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällen när Anton Rödin blev Captain Fantastic

/

Alla matcher behöver något.
Den här behövde ett mål just då och där i den andra perioden.
Det fick vi när Anton Rödin skenade rakt igenom fyra (!) HV-spelare och sköt rakt igenom målvaktens famlande försök.
Sedan fick vi Captain Fantastic resten av matchen också.

Annons

Anton Rödin hade Greg Scott och Bill Sweatt runt omkring sig i fjol och gjorde en riktigt bra säsong, den andra efter återkomsten från utflykten till Nordamerika.

Nu har han öppnat ännu bättre.

Nu är han inte heller bara Anton Rödin, killen som tog chansen men fick nöja sig med två AHL-säsonger men som återföds i SHL.

Han är också kapten i Brynäs, och jag skriver det med hårda tryck på tangenterna – han är verkligen kapten och det är han som bestämmer.

C:et på SHL:s vackraste matchtröja glöder bara mer och mer och återspeglar det hjärta som bultar för Brynäs innanför den och som också driver en kropp med stort hockeykunnande.

Rödin kunde ha spelat för Luleå, men valde bort en högre lön och skrev i stället på ett treårskontrakt med Brynäs – och som det ser ut har han investerat i sig själv.

Här har han massor av speltid. Han får massor av förtroende. Och han tackar och tar emot och gör allt det han gör på isen.

Nu sänkte han till slut HV71 med sina två mål. Det första var viktigt, det andra var helt avgörande när det kom med bara 1,31 kvar av sista perioden.

Och dessemellan fick han en tjuvsmäll bakifrån vid sargen som kunde ha stoppat den bäste. Men Rödin reste sig, plockade upp hjälmen, åkte till båset, fixade till frisyren och utrustningen – och så in på isen för att spela power play.

Jag tror tränaren "Bulan" Berglund gillade den där sekvensen.

Jag gjorde det också.. Den sa mycket om vem den här 24-åringen är numera:

Captain Fantastic. Två mål mot HV71, delad ledning i SHL:s poängliga – och en man för Pär Mårts Tre Kronor när det är dags för nästa trupp. Något annat vore, tja – ska vi säga skandal så tar vi inte till överord i alla fall...

Egentligen var det en match som kunde ha brakat i diket för Brynäs, men som räddades av den lagmoral som jag gärna vill kalla Bulan Boys.

Brynäs hade greppet, spelet, chanserna – men inte målen. HV71 störde ritningarna när Jere Karalahti körde över Petr Vrana så där fult att den finska veteranbacken bara har att återvända till den avstängning han kom från.

När Rödin gjorde 1–0 efter 14,11 av andra perioden såg Brynäs ut att explodera i en utspelning. Men en tidig och onödig utvisning i den tredje perioden gav HV71 chansen och man tog den och kvitterade efter 3,26.

Fick det Bulan Boys att nervöst spela för att få en poäng?

Är Westerholmarna tvillingar?

Precis!

Just när det verkligen behövdes så tänkte jag tanken och twitter är mitt vittne – "...nu fick väl Westerholmarna komma in och avgöra det här".

Sagt och gjort. Blixtattack. Pathrik i djupled, Ponthus lade pucken på brorsans blad – och sedan en stensäker avslutning. Som mot Djurgården. Tvillingar i perfekt harmoni och samspel.

Westerholmarna är på väg att bli ett begrepp i Hockeysverige, och när Micke Sundlöv slutat jubla över Karlskronas första seger i SHL (4–2 mot Djurgården) ska han även känna tillfredsställelse över att det var han som lyfte bröderna till SHL-nivå.

...nej, jag hade 14 043 och vann inte, men ibland bryr jag mig faktiskt inte.

TV: Stisse Åberg...hissar och dissar från Brynäs–HV71

LÄS ÄVEN: Brynäs bekräftar – stjärnan bröt käken

Mer läsning

Annons