Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsledningen lyfter fram Felix Sandström som Sveriges nye Henrik Lundqvist: "Han har allting"

/

18 år gammal har Felix Sandström tagit målvaktsspaden i Brynäs och spås bli Sveriges etta i JVM.
En supertalang som kan bli landets nye Henrik Lundqvist, menar Juniorkronornas målvaktstränare Nizze Landén.
– Jag ser definitivt att han kan göra den resan och bli vår nya stormålvakt, säger han.

Annons

Felix Sandström slog igenom med dunder och brak i inledningen av denna säsong. Mot Djurgården i slutet av september petade Hugefostrade Sandström målvaktskollegan Bernard Starkbaum och storspelade direkt. Sedan dess har han fått chansen i elva SHL-matcher och varit en starkt bidragande anledning till att Brynäs ligger i toppen av ligan.

LÄS MER: Landslagsläkarens lugnande besked om Brynästalangen

Nu väntar ett nytt äventyr för Felix Sandström. Om ett par veckor blir det troligtvis debut i JVM och han slåss tillsammans med Linus Söderström och Erik Källgren om förstaspaden.

– Alla målvakterna som vi har på plats är faktiskt lika varandra, men sedan är de bra på olika saker. Men det är tre fantastiska målvakter. Om det händer något så står vi inte och faller med någon som det var förra året. Vi hade strul när Jonas Johansson fick åka hem och Samuel Ward hade strul under träningsmatcherna. Linus Söderström var också sjuk. Nu startar vi på en helt annan nivå, berättar Nizze Landén som fullkomligt öser lovord över Felix Sandström.

– Han är en stor och metodisk målvakt som alltid är närvarande. Han är fokuserad, lättarbetad och en bra människa.

Han har allt alltså?

– Han har allting. Det är en fröjd att få vara med och runt honom. Det jobb som han lagt ned tillsammans med Pecka Alcén i Brynäs är helt otroligt. Jag är glad att jag får låna honom.

Henrik Lundqvist blir inte direkt yngre och ska ersättas en dag, är Felix Sandström Sveriges "nye Henrik Lundqvist"?

– Jag ser definitivt att han kan göra den resan och bli vår nya stormålvakt. Han har en bra bit såklart, men får han jobba på med Pecka Alcén, får speltid och fortsätta på den inslagna vägen kommer han lyckas. Framför allt måste han hela tiden få speltid. Det är ett stort råämne och en matchvinnarmålvakt.

LÄS MER: Sandström hyllas: "Han är vår nya etta"

Just nu befinner sig Juniorkronorna på ett uppladdningsläger i Huddinge inför JVM. Två träningar per dag och flera teoripass står på schemat. Dessutom spelar laget en träningsmatch mot Danmark nu på fredag. Allt detta, tillsammans med de sista två träningsmatcherna inför JVM, kommer avgöra vem som blir Sveriges etta i Helsingfors.

– Just nu kan jag inte svara på vem som tar förstaspaden. Det får framtiden utvisa, vi har ett par träningsmatcher och många träningar kvar innan det drar i gång. Jag känner mig i alla fall väldigt tillfreds med alla tre.

LÄS MER: Nästa talang som får kontrakt med A-laget

Mer läsning

Annons