Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsmålvakt ratas av Brynäs – går till Skellefteå

/

Brynäs målvaktslöfte Ludwig Agell fick göra landslagsdebut för Sverige i helgen.
Men den 15-årige talangen, som fostrats i Strömsbro, kommer att lämna Brynäs för spel – i Skellefteå.
– Det stämmer. Han ska gå hockeygymnasiet där uppe, säger Ludwigs pappa Peter Agell.

Annons

Det vimlar av unga talanger i Brynäs. Under förra veckan fanns fyra spelare med i det yngsta svenska landslaget, Team 16, som spelade en turnering i Tranås.

LÄS MER: Tung landslagsdebut för ung Brynäsmålvakt

Men den lovande målvakten Ludwig Agell, som fick landslagsdebutera mot Ryssland i söndags, är förlorad för Brynäs – åtminstone i tre år framåt. Efter sommaren börjar han gymnasiet i Skellefteå och byter därmed klubb.

– Vi tar inte in nån målvakt på hockeygymnasiet till hösten, säger Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén.

Varför inte?

– Jag vill inte att någon ska bli sittande på bänken. Vi har så många duktiga juniormålvakter i våra lag nu att vi måste göra så här.

Förutom A-lagets Felix Sandström som är född 1997, precis som John Morelius, finns även Oliver Dackell född -98 och Samuel Ersson född 1999 i Brynäs.

– Jag måste titta fem år framåt när jag gör min utvärdering och just nu kan vi inte ta in fler målvakter, säger Alcén.

Vad säger du om att Ludwig Agell går till Skellefteå?

– Det är jättekul för honom att han kommit in på hockeygym där. Jag väljer att se det som väldigt roligt för Brynäs som klubb och Gästrikland att vi kan producera bra målvakter till hela Sverige.

– Det bevisar att vi har en bra verksamhet, säger Pecka Alcén om Agell som kom till Brynäs inför den här säsongen från Strömsbro hockey.

Totalt har tretton spelare, varav en född 2001 och resten 2000, antagits till hockeygymnasiet till hösten – och ska spela med Brynäs.

– Vi gör en rekrytering och tittar hur många som blir kvar i de olika juniorlagen. Vi vill kunna ge samtliga spelare matcher. Så det är lite olika från år till år hur många som kommer in, beroende på hur många platser det finns i lagen, säger Brynäs junioransvarige Tomas Thelin.

Mer läsning

Annons