Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Brynäs fixade segern

/
  • Linus Ölund och Johannes Nilsson var två av tio Brynäsjuniorer som fanns med i 2–1-segern i sista SHL-omgången hemma mot Modo.

Kvartetten spelade i J20-laget ihop i söndags.
På torsdagskvällen var det dags igen – när Brynäs hemmaslog Modo med 2–1 i sista SHL-omgången.
– Jag tycker verkligen att dom tog chansen, säger Jens Lööke om Linus Ölund, Hampus Eriksson och Johannes Nilsson.
Och Lööke själv tog emot Tigernstipendiet innan matchen.

Annons

Linus Ölund gjorde SHL-debut i bortamötet med Djurgården på tisdagen, då det blev förlust med 0–1.

Men han själv tog för sig ordentligt och det var likadant när Brynäs mötte Modo i sista SHL-omgången hemma i Gavlerinken på torsdagskvällen.

– Jag tycker att det har känts bra för mig i båda matcherna. Jag har fått stort förtroende och fått chansen att spela mitt spel. Det har fungerat bra över hela banan, jag har legat på rätt sida i egen zon och levererat puckar ut mot kanterna. Det är det som är min styrka, säger Linus Ölund efter sin andra SHL-match.

I den tredje perioden åkte Ölund dock på en tuff tackling mot axeln.

– Jag får kyla ner den nu och sedan kolla med Glenn i morgon, säger Linus Ölund.

Hans pappa Tomas Öhlund spelade ett par säsonger i Brynäs för cirka 25 år sedan – och där har han hämtat en del tips genom åren.

– Nu har det varit riktigt kul att få mäta sig med de stora grabbarna. Så småningom hoppas jag ta en ordinarie plats. Nästa år kommer nog fler chanser och då ska jag försöka etablera mig och året därpå ta nästa steg.

Ölund var inte den enda J20-spelaren som fick chansen när stjärnor som Anton Rödin, Bill Sweatt och Greg Scott vilades inför play in-spelet som inleds mot Färjestad på lördagen.

Johannes Nilsson och Hampus Eriksson bildade fjärdekedja med Ölund – och Jens Lööke, som varit en del av A-laget den här säsongen, tog plats i tredjekedjan.

– Det var jättekul att dom fick chansen och jag tycker verkligen att dom tog den. Dom visade att dom kan spela seniorhockey, säger Lööke om trion som han så sent som i söndags spelade ihop med i J20-laget hemma mot Frölunda.

För Hampus Eriksson var det den allra första SHL-matchen.

– Det var riktigt roligt att spela och det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse. Man går på adrenalin och det var riktigt roligt.

Den här matchen gällde ingenting. Påverkade det dig något mentalt?

– Nej, det tänkte jag inte på. Man vill alltid vinna hockeymatcher.

Vad talar för att du kommer att ta en ordinarie plats på den här nivån?

– Jag bidrar med spelförståelse och jag tycker att jag skapade en hel del i dag. Om jag får en match till kanske jag trycker dit pucken.

Innan första nedsläpp i torsdagskvällens match tilldelades Jens Lööke Tigernstipendiet – priset som delas ut till en ung lovande ishockeyspelare till minne av Lennart "Tigern" Johansson. Lööke fick bland annat en prissumma på 12 000 kronor.

– Självklart känns det jättekul. Det är ett bevis på att man har gjort bra saker under säsongen. Det gör också att jag vill jobba ännu hårdare för att vinna andra saker framöver, säger Jens Lööke, som nu ser fram emot lördagens första play in-match borta mot Färjestad.

– Vi har kommit ihop oss bra som lag och jag tycker att vi har stora möjligheter, säger Jens Lööke.

Mer läsning

Annons