Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblom avgjorde – men pigg dansk var Brynäs bäste i segermatchen mot AIK

Han gjorde inte många byten i box play förra vintern. – Men det kanske är där man ska vara, flinade Oscar Lindblom. Brynäsforwarden slog till i den spelformen och fixade segermålet fram till 2–1 i mötet med AIK i Norrtälje.

Annons

Det var säsongens första träningsmatch. Och det märktes...

– Tja, helt rätt kommer man väl inte in i varje situation. Det är lite stelt och lite ovanligt. Men dom här matcherna är till för att rätta till alla saker och visst är det roligare att vinna även om det inte gäller någonting, summerade Lindblom.

Tempot var det i och för sig inget fel på. Det gick rätt fort ute på isen inför helt fullsatta läktaren i den lilla ishallen i Norrtälje som tar in 1 000 åskadare.

Men alla passningar satt ju inte där de skulle och det uppstod en hel del konstiga situationer. Som när AIK skulle spela power play när Kevin Clarke åkte ut fyra minuter före slutet av matchen.

– Dom strulade väl lite i uppspelet och jag fick en perfekt passning av Ponthus Westerholm mitt framför mål. Första skottet tog klockrent i stolpen och sedan var det bara att raka i returen i tom kasse, sa Lindblom.

Oscar Lindblom firar tillsammans med Pathrik Westerholm sitt avgörande mål mot AIK.

Han är ju normalt inte "Bulan" Berglunds försdtaval i boxplay men nu valde Brynäs att bara snurra på bland alla fyra kedjor i både numerärt över- som underläge.

– Men nu kanske han får fundera om. Nä, men det är alltid skönt att göra mål och få spräcka nollan på en gång. Annars drar vi väl inte så stora växlar på den här matchen.

Hans formation med Jesper Jensen och Ponthus Westerholm var Brynäs genomgående bästa om man nu ska ge sig på en snabb första bedömning. Dansken Jensen som var skadad mest hela förra säsongen var överraskande alert och även den som fick göra säsongens allra första mål.

– Inte heller så svårt. Fick öppen kasse av Jörgen Sundqvist där. Men för mig är det bara en stor glädje att få spela igen. Jag missade nästan hela förra säsongen efter en skada, sa Jesper som värvats in från Rögle.

Jesper Jensen var en pigg nykomling i Brynäs. Inte bara för att han gjorde mål i segermatchen mot AIK. Även i spelet var han duktig.

Annars låter vi resten av laget få växa i n i den här säsongen. En hel kedja bestående av Tomas Zaborsky, Jonathan Granström och Nick Johnson saknades. Liksom målvakten David Rautio och backen Elias Fälth.

– Vi har fem kedjor och det är tufft om platserna. Precis som det ska. Jasg tror verkligen vi har ett riktigt bra lag på gång den här säsongen. Det är i alla fall grymt härligt att allting drar igång nu, sa Lindblom.

Och var det lite vänskapsmatch över det hela när AIK stod på andra sidan smäller det till redan nästa helg. Då väntar Leksand i Hudiksvall.

– Den vill man ju verkligen inte förlora, flinade Lindblom som vi i alla fall får kalla säsongens första matchhjälte.

Kevin Clarke är också en ny spelare i Brynäs. Mot AIK fick han inte ut så mycket.

Fakta

AIK–Brynäs 1–2 (1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (5.26) Jesper Jensen (Jörgen Sundqvist/Oscar Lindblom), 1–1 (14.46) Max Lindholm (Jesper Bratt/Jacob Spångberg).

Skott: 4–15.

Andra perioden:

Skott: 3–14.

Tredje perioden:

1–2 (16.06) Oscar Lindblom (Pathrik Westerholm), spel fyra mot fem.

Skott: 11–9, totalt 18–37.

Utvisningar, AIK: 4x2 min. Brynäs: 3x2 min.

Publik: 990.

Så spelade Brynäs:

Målvakter: Felix Sandström (Oliver Dackell).

Förstafemman: Simon Bertilsson, Ryan Gunderson – Kevin Clarke, Pathrik Westerholm, Daniel Paille.

Andrafemman: Jonathan Pudas, Lukas Kilström – Oscar Lindblom, Jesper Jensen, Ponthus Westerholm.

Tredjefemman: Marc Zanetti, Jörgen Sundqvist – Gustaf Thorell, Jacob Blomqvist, Daniel Mannberg.

Fjärdekedjan: Linus Ölund, Sebastian Enterfeldt, Johan Alcén.

Extraback: Marcus Ersson.

Mer läsning