Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblom vill spela med Skellefteåstjärnan: "Vi hittar varandra bra"

/

Han var mer eller mindre självklar i Rikard Grönborgs JVM-trupp.
Nu vill Oskar Lindblom ta revansch för förra mästerskapets misslyckade och spela hem guldet till Sverige.
– Förra året kom vi fyra och det var en stor besvikelse, nu vill vi ha revansch, säger han.

Annons

Det var inte direkt oväntat. Oskar Lindblom var ett av de första namnen Rikard Grönborg kritade ned i sitt anteckningsblock när han skulle ta ut JVM-truppen till Helsingfors. Brynäs 19-åring har bildat den kedja som kanske varit SHL:s hetaste så här långt och tillsammans med Greg Scott och Anton Rödin har han satt skräck i motståndarförsvaren.

– Det har gått riktigt bra i år. Jag har fått chansen och spelat mycket, i PP bland annat, så det har varit grymt skönt, säger Oskar som ser fram emot JVM.

– Det känns sjukt kul. Det var ett av målen för mig den här säsongen så det känns grymt att jag blev uttagen.

LÄS MER: Brynästalangernas lycka efter JVM-beskedet: "En dröm som går i uppfyllelse"

Oskar Lindblom är en av tre Brynäsjuniorer som får chansen i Juniorkronorna. Bara Djurgården (fem) har fler spelare med i laget.

– Jättekul att Felix (Sandström) och Jens (Lööke) kom med. Vi har spelat med varandra sedan U16 så att Brynäs får tre spelare med i laget känns som ett bevis på att föreningen gör mycket bra just nu, säger Lindblom med en stolthet i rösten.

I JVM, som drar i gång om drygt tre veckor, förväntas Lindblom bära ett stort offensivt ansvar. Förra turneringen matchades han med Axel Holmström och William Nylander och sedan dess, i alla juniorturneringar med Sverige, har han spelat i en "leading line".

– Ja, jag förväntas producera mycket framåt. Det gick bra förra året med William och Axel. Sedan har jag spelat med Axel på alla läger egentligen. Vi har haft Adrian Kempe och Joel Eriksson Ek med oss när inte William varit med.

Vilka spelar du helst med?

– Hehe, det spelar ingen roll faktiskt. Men jag har i princip alltid lirat med Axel så jag tror, och hoppas, att vi kommer spela med varandra nu också. Vi hittar varandra bra.

LÄS MER: Så löser Brynäs målvaktsfrågan under JVM

Innan JVM startar kommer Juniorkronorna samlas i Huddinge för ett fem dagar långt läger. Två träningar om dagen och en match mot Danmark står på schemat. Där kommer grunderna läggas för Sveriges spel i Helsingfors.

– Det kommer bli kul att träffa grabbarna nästa vecka. Jag tror att det är bra att vi får ett läger innan JVM och snacka ihop oss, säger Lindblom som tror att Sverige kommer gå långt.

– Med tanke på laget vi har så ska vi gå långt i turneringen. Vi har en riktigt bra kull och har en hög målsättning. Förra året kom vi fyra och det var en stor besvikelse, nu vill vi ha revansch.

Det blir guld alltså?

– Ja, det är det vi vill i alla fall, säger han självsäkert.

LÄS MER: Grönborg om varför han tog ut Brynästrion

Mer läsning

Annons