Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööke lånas ut – Olden med i truppen

/

Brynäs lånar ut talangen Jens Lööke till allsvenska Almtuna.
– Det känns okej ändå. Jag behöver komma i gång och få spela mer A-lagshockey, säger 18-åringen.

Annons

På lördagskvällen kommer nykomlingen Karlskrona till Gävle för match mot Brynäs för första gången. Då är Daniel Mannberg tillbaka i tredjekedjan igen på Jens Löökes bekostnad.

Lööke, som hoppat mellan A-laget och juniorlaget, kommer nu att lånas ut till Almtuna.

– Ja, så blir det. I några matcher till att börja med. Det känns ändå okej, säger Lööke som fick tio minuters istid mot Modo på torsdagen.

Första matchen i allsvenskan blir mot Asplöven på söndag i Uppsala. Enligt Brynäs handlar det om totalt fyra matchers spel i allsvenskan för Lööke.

– Jag känner flera i Almtuna, Jonas Johansson målvakten och Emil Larsson plus Henric Nordin så det blir bra att spela med dom.

Vad har du fått för förklaring till att skickas ned till allsvenskan?

– Nä, men det är väl att jag ska få en liten nystart och få spela A-lagshockey på en bra nivå. Vi får se hur länge det blir, en vecka till att börja med.

Jens Lööke och Linus Ölund har varvat som extraspelare i SHL, men Brynäs ledarstab tycker nu att det är bättre att Lööke får speltid i Almtuna i stället för juniorlaget. Ölund fortsätter därmed i fjärdekedjan och Olden gör come back efter långtidskada – men börjar på bänken.

– Ja, Sondre kommer att sitta som extra forward mot Karlskrona så får vi se, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Däremot kommer inte Simon Bertilsson till spel på lördagen mot nykomlingen från Blekinge med Brynäsikonen Ove Molin i båset och sportchef Micke Sundlöv.

Brynäs, som också byter målvakt igen och skickar in Bernhard Starkbaum, har gått som tåget och plockar poäng på löpande band. Karlskrona har bara en seger och en oavgjord så här långt.

Brynäs åkte buss direkt hem från Övik och var hemma i Gävle först vid 03-tiden natten till fredag. Därför var det ledigt för de flesta av spelarna på fredagen. Pecka Alcén höll i en träning för sju spelare, Bernhard Starkbaum, Lukas Kilström, Jonathan Pudas, Sondre Olden, Daniel Mannberg och bröderna Westerholm.

Förutom målvaktsbytet och att Mannberg åter går in i tredjekedjan blir det samma Brynäslag som mot Modo.

MISSA INTE: TV - Hockeypuls: "De är Hockeysveriges största överraskning"

LÄS MER: Skröder anmäls för tacklingen på Lindblom

Mer läsning

Annons