Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet som vände matchen till Brynässeger

/
  • Efterlängtat Brynäsjubel i Gavlerinken. Brynäs vände 0–2 till seger med 4–2 mot Frölunda.

Han hade väntat i drygt ett år.
Mot Frölunda bröt Simon Bertilsson måltorkan – och tände samtidigt hemmapubliken med Sebastian Enterfeldt i spetsen.
– Klacken fick igång hela hallen, säger Bertilsson efter Brynäs imponerande vändning som gav seger med 4–2.

Annons

Den 28 december 2013 sänkte Simon Bertilsson just Frölunda i Scandinavium med sitt 3–2-mål i förlängningen.

Sedan dess har han varit mållös i SHL – tills den siste januari.

Brynäs hamnade i uppförsbacke efter två raka baklängesmål en bit in i den andra perioden. Niclas Andersén blev utvisad och därefter Christian Djoos (2+2 minuter för en hög klubba i ansiktet på Anton Blidh), vilket Frölunda utnyttjade i spel fem mot tre.

Strax efter att Christian Djoos var tillbaka i spel kom 0–2-målet och då talade det mesta för en ny sur förlust för Brynäs.

Men bara tre minuter senare skickade Simon Bertilsson in reduceringen – och då vaknade hela Gavlerinken.

– Det var skönt att göra mål igen, samtidigt har jag glömt bort att tänka på det. Men man blir lite mer avslappnad i anfallszon efter att man har fått hänga dit pucken, säger Simon Bertilsson och tillägger:

– Det var viktigare för laget än för mig.

Brynäs armskadade center Sebastian Enterfeldt hade tagit plats i hemmaklacken den här lördagskvällen – och där hade han en central plats.

– Dom drog mig till hejarklacksledaren, sedan var det bara att köra. Jag brukar ju hoppa och skrika i vanliga fall, men visst var det här lite annorlunda, säger Enterfeldt med ett leende.

Strax efter kvitteringen gjorde Jonas Nordquist sitt sjätte SHL-mål den här säsongen i spel fem mot fyra – vilket var hans första efter 17 mållösa matcher.

– Det var på tiden och det känns superskönt just nu. Jag kände att det var på gång, jag hade ett bra läge i vårt första power play. Vi visar en jäkla moral som lyckas vända den här matchen, säger Jonas Nordquist.

I slutet på den tredje perioden fixade nämligen Ponthus Westerholm trepoängaren för Brynäs när han satte 3–2 med knappt två minuter kvar att spela. Kanadensaren Greg Scott slog sedan spiken i kistan med sitt 4–2-mål i öppen kasse.

– Vi ville verkligen vinna den här matchen. Vi har ändrat en hel del i vårt spel och jag tycker att det har blivit bättre. Det här ger oss ännu mer energi inför fortsättningen och nu ska vi fortsätta träna på vårt spel under uppehållet, säger Simon Bertilsson, som var medveten om Enterfeldts närvaro på läktaren.

– Vi visste att han skulle stå där, men det var ingenting jag tänkte på förrän matchen var slut.

Tackar ni honom för segern?

– Vi tackar honom minst, för det är inte han som står där varje match och hejar på oss. Det är de andra som är viktigast för oss, säger Bertilsson med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons