Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos centerproblem fortsätter – kuggar missar matchen

/
  • Modos forward Bill Thomas används som center i matchen mot Brynäs då laget har skadebekymmer och en avstängning på Kyle Wilson.
  • Modo Hockey tränade i Modohallen under tisdagen och onsdagen.

Byron Ritchie är långtidsskadad och Kyle Wilson avstängd, men Modos problem slutar inte där.
– Tyvärr har vi drabbats av förkylning i laget, säger coachen Larry Huras.

Annons

Modocentern Kyle Wilson saknas i de kommande fem matcherna på grund av den avstängning han tilldömdes efter tacklingen i ryggen på Rögles back Jesper Williamsson. Straffet slår hårt mot Modo som också har centern Byron Ritchie på skadelistan.

– Det finns två sätt att se på situationen, negativt eller positivt. Jag väljer att se det som en möjlighet för våra yngre killar att kliva fram. Nu kommer en kille som Axel Ottosson få en större roll, istid i power play och en större möjlighet att kliva fram, säger Larry Huras.

I veckan har Modo Hockey tränat i Modohallen under både tisdagen och onsdagen på grund av den företagargalan som arrangerats i Fjällräven Center. Under båda träningarna har också centern Emil Pettersson saknats. Det handlar om en förkylning i laget som ställt till vissa besvär.

– Calle Grundström var förkyld tidigare under veckan men är tillbaka nu. Emil har saknats de två senaste dagarna men jag förväntar mig att han spelar mot Brynäs, även om jag måste proppa honom full med sprutor. Vad som än krävs, så kommer jag få honom att spela, säger Larry Huras skämtsamt.

Att Kyle Wilson saknas i laget innebär att Modo tvingas stöka om i laget. Bill Thomas kliver nu in som center mellan Victor Olofsson och Carl Grundström. En position som Bill Thomas är van att spela i.

– Jag är okej med den rollen. Jag spelade center hela förra året så det är inga problem. Det är lite olyckligt för oss på centersidan då vi har en avstängning på Kyle och en skada på Byron, säger Bill Thomas.

Tror du att det kommer påverka laget?

– Jag tror inte det kommer påverka laget så mycket. Det är sådant som händer under en säsong, spelare kommer in och ut på olika positioner. Vart de än vill ha mig, så spelar jag där, säger Bill Thomas.

På torsdagskvällen väntar Brynäs för Modo Hockey Modo Hockey som tagit god tid på sig att analysera Brynäs spel, bland annat i deras match mot Frölunda.

– Båda lagen spelade riktigt snabbt, och Brynäs gjorde att Frölunda såg medelmåttiga ut i den matchen. Brynäs har fart i sitt spel, sätter press i båda delarna av banan och spelarna rör alltid på fötterna, säger Larry Huras.

Modo Hockey har fokuserat på snabbheten den här veckan, för att försöka möta upp Brynäs höga fart.

– Vi måste bli snabbare, ge understöd snabbare och ligga på väldigt hårt. Det här blir en utmaning för oss, men vi är okej med det. Om alla ger oss sitt max så kommer det gå riktigt bra, säger Larry Huras.

Inför matchen mot Brynäs tränade backen Albin Carlsson som forward och mycket talar också för att Carlsson går in i en fjärdeformation mot Brynäs.

– Han spelade forward under en tid på försäsongen och gjorde ett bra jobb där. Det är en fördel för en tränare att ha spelare som kan spela i alla roller, säger Larry Huras.

Mer läsning

Annons