Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några frågetecken finns kring Brynäs premiärlag

/

Brynäs premiärlag mot Malmö börjar ta form.
Att Bernhard Starkbaum står i målet känns klart, de fyra kedjorna också – det är bland backplatserna det finns oklarheter.
– Vi ska värma ordentligt på matchdagen och efter det släpps hela laget, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund hemlighetsfullt.

Annons

Det var liksom ingen idé att försöka lirka fram laget. "Bulan" var obeveklig.

– Nä, det finns några oklarheter än och därför avvaktar jag.

Ska man gå efter den sista ordentliga träningen så ser kedjorna ut som under slutet av försäsongen. De tre första är precis som tidigare medan Jakob Blomqvist spelade i fjärdekedjan med Johan Alcén och Adam Brodecki.

Backparen varierade men nya Anssi Salmela var mest frekvent i par med Jonathan Pudas. Marc Zanetti/Mathias Porseland, Mattias Nörstebö/Jörgen Sundqvist och Simon Bertilsson/Lucas Carlsson såg vi också. Lukas Kilström tränade inte heller den här gången och är då förstås ett frågetecken inför torsdagsmatchen.

Både Jörgen Sundqvist och Simon Bertilsson har dessutom spelat väldigt lite eller ingenting alls på försäsongen. Om det betyder någonting inför premiären låter vi vara osagt...

Salmela är annars den mest intressanta just nu förstås. Är han klar för spel? Hur kommer han att användas redan mot Malmö?

– Vi får se vilka som är tillgängliga och hur vi sätter ihop hela laget. Det gäller Salmela också. Vi ska fundera lite till, säger "Bulan".

Helt klart är att Sondre Oldén och Sebastian Enterfeldt fortfarande har en bit kvar till speldugligt skick.

Att Malmö står på andra sidan lägger Brynästränaren inte så stor vikt vid.

– Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det är en av 52 matcher och ingenting avgörs här och nu. Men det är en premiär och det ger förstås lite extra krydda. Nu är det Malmö som är nykomlingar och då tar vi det. Vi ska fokusera på det vi ska göra.

Brynäs är i alla fall redo för säsongen.

– Vi är nöjd med det vi har gjort hittills. Nu ska det bli väldigt roligt att ge sig in i allvaret, säger "Bulan".

Mer läsning

Annons