Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nörstebö har växt ut till en jätte för Brynäs

Vad han har växt...
Mattias Nörstebö har gått från att vara utlånad till allsvenskan via ett VM för Norge till en toppback i Brynäs.
– Matcherna och målen i VM i våras betydde väldigt mycket, sa Mattias efter matchen mot Karlskrona där han stänkte in sitt andra SHL-mål.

Annons

För det gjorde han verkligen i det power play som Brynäs fick i första perioden. Smack sa det så satt pucken högt bakom Linus Fernström i gästernas kasse.

– Ett grymt mål av Mattias som verkligen har blommat ut, berömde lagkaptenen Anton Rödin.

Även Thomas "Bulan" Berglund och några andra har sagt fina saker om den lilla norska backen. Ord som nästan gör honom generad...

– Nja, jag har väl inte hört så mycket men det är ju väldigt roligt att dom tycker det. Jag växte av VM med några mål och att jag kände att jag klarade av att spela mot dom allra bästa. Det har jag tagit med mig.

Han är ju inte heller sen att ge tillbaka.

– Klart det blir enklare att få spela med såna killar som jag har runt omkring mig. Det är grymma hockeyspelare och det är oerhört roligt att få vara med där ute.

Det syns verkligen. I ett Brynäs med åtta riktigt jämna och bra backar har han blivit omöjlig att ställa åt sidan.

– Nu är ju Bertilsson borta men det är hårt om platserna och det sporrar verkligen. Man vill ta chansen så fort den kommer och visa att man vill spela, menade Mattias.

Nu har han spelat mest med Anssi Salmela och det är även backparet i powerplay. Nu väntar en avstängning för den finska backen efter den klubba han träffade en Karlskronaspelare med och Nörstebö får ta ett ännu större ansvar.

Mot Malmö i premiären gjorde han sitt första SHL-mål och nu kom alltså det andra.

– Om jag såg luckan? Nä, det var mer att blunda och skjuta. Det brukar vara bäst så. Men den satt bra, erkände Nörstebö med ett skratt.

Fem raka segrar, 23 poäng och toppkänning i SHL-tabellen. Hockeylivet leker...

– Verkligen. Det är kul att komma till jobbet varje dag. Vi har ett riktigt bra lag på gång och vi ska försöka fortsätta så här. Men det är hårt jobb som gäller, avslutar 20-åringen.

Mer läsning

Annons