Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det bara målen som fattas för Brodecki

/
  • Adam Brodecki jagar sitt första mål för säsongen. Kanske kommer det mot Modo i den nionde SHL-omgången.

Sex raka matcher med poäng och säsongens allra bästa insatsen i ryggen.
Brynäs mår förstås väldigt bra inför mötet med Modo på torsdagskvällen.
– Det här är hur roligt som helst. Det är en otrolig skillnad jämfört med förra året när vi hamnade i en ond trend och ett pressat läge, säger Adam Brodecki.

Annons

Nu leker hockeylivet för 21-åringen och hela Brynäs. Givetvis ligger ett riktigt hårt jobb bakom höstens framgångar och det faktum att det bara blivit en förlust under ordinarie tid på de åtta första omgångarna. Brynäs är helt enkelt väldigt svårtslaget – precis som förhoppningarna var innan säsongen. Det har gett en placering högt upp i tabellen.

– Där vill vi stanna kvar och alla jobbar hårt för varandra och laget, säger Brodecki.

Han fick flytta in i andrakedjan när Petr Vrana blev skadad och börjar nu hitta rätt med Nick Johnson och Jesper Ollas.

– Det tog några matcher innan det satte sig men nu känns det bättre och bättre. Frölundamatchen var den absolut bästa hittills – både för oss och hela laget, säger Brodecki.

Att både han och Oskar Lindblom ännu inte har hittat målet åtta matcher in på säsongen är just nu inte heller det viktigaste.

– Inte när laget går så väldigt bra och vi vinner matcherna. Klart att man gärna vill spräcka den målnollan och det är alltid bra att göra säsongens första fullträff – men mer kanske för ens eget självförtroende och känsla. Men det är inget i alla fall jag funderar på. Det kommer när det kommer...

Adam har ju också en försäsong att falla tillbaka på där han med sina fem mål var lagets vassaste avslutare. Han vet ju att han kan...

Inte heller Oskar Lindblom funderar över att han hittills har fyra assist i poängligan. Han trivs förstås förträffligt i förstakedjan.

– Att få spela med Rödin och Scott är helt underbart och hittills har ju dom fixat målgörandet. Jag försöker jobba hårt varje dag för laget och så kommer målen sedan, säger Lindblom.

TV: Lindblom: "Nu är det min tur att sätta en kasse"

Kanske redan mot Modo. Ett lag som Brynäs har besegrat två gånger om under försäsongen – 4–0 och 7–3. Resultat som nu visserligen inte har någon som helst betydelse.

– För oss gäller det att göra samma sak som mot Frölunda och upprepa det omgång efter omgång, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Han får klara sig utan Simon Bertilsson och Daniel Mannberg även mot Modo. Båda två hoppas kunna spela hemma mot Karlskrona på lördag.

Brynäs byter också målvakt där Felix Sandström står mellan stolparna.

– Det är Felix tur igen. Annars blir det samma sak som senast och junioren Martin Naenfeldt är med som extraforward, säger Brynästränaren.

TV: Veckans Hockeypuls med Bertilsson och Bengtzén.

MER LÄSNING: Matchguiden inför Modo–Brynäs.

STISSES KRÖNIKA: Redan dags att göra om den här Brynäslistan

Mer läsning

Annons