Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir "Bulan" Gävlebo på riktigt

/
  • Thomas

I veckan flyttar Thomas "Bulan" Berglund ner till Gävle på riktigt.
Och det är en nöjd tränare som med spänning ser fram emot säsongen.
– Jag tycker vi har en bra mix i truppen, säger han till Sporten.

Annons

"Bulan" har sedan säsongen tog slut haft sin bas hemma i Luleå där familjen bor. Men på fredag går flyttlasset ner till Gävle med hela familjen.

– Det är lite att rodda men det känns väldigt bra. Vi har hittat ett fint hus i Stigslund. Det verkar vara ett bra område och nära till det mesta, säger han.

Under sommaren har han tillsammans med sportchef Stefan Bengtzén och Janne Larsson försökt bygga en stark trupp till den kommande säsongen – och han är nöjd – trots en del tunga förluster.

– Jag tycker att det ser bra ut och det känns som att vi har en bra mix av olika spelartyper. Vi har försökt pricka in de spelartyper vi saknade i fjol. Nu har vi fått in lite tuffhet i Nick Johnson och Marc Zanetti – två oömma spelare, säger "Bulan".

Förra veckan värvades den tjeckiske centern Petr Vrána – en spelare "Bulan" tror mycket på.

– Han är rutinerad och har varit med om mycket i sin karriär. Det är en otroligt vältränad spelare som har det där "suget" att utvecklas ännu mer. Det känns spännande. Jag ser en stor potential i honom.

Har du redan nu börjat klura på tänkbara kedjor?

– Klart man gör det. Det finns ju några olika strategier som är tänkbara. Ska vi köra fyra jämna kedjor rakt igenom eller satsa allt på ett kort?

Hur tungt är tappet av Niclas Andersén?

– Det var inget vi hade önskat oss direkt. Han var en bra kapten och en viktig spelare för oss förra säsongen. Men samtidigt så förstår jag att Niclas ville ta chansen att spela i världens bästa liga. Nu ska vi hitta en ersättare och vi är på god väg att göra det.

Har ni diskuterat om vilken som ska ersätta honom som lagkapten?

– Det har vi inte gjort, men klart att man har lite tankar kring vem det kan bli. Det visar sig. Vi har ingen panik.

Förra säsongen tränade "Bulan" Brynäs tillsammans med Petter Nilsson, men till den här säsongen har han fått sällskap av den tidigare Brynäsikonen Tommy Sjödin.

– "Sjödda" är en bra kille och en riktig brynäsare. Jag tror att vi kommer att bilda ett bra team tillsammans och att han kommer att hjälpa våra backar väldigt mycket i vinter.

Den 10 augusti går Brynäs officiellt på is, men redan veckan innan har laget en smygpremiär.

– Då ska spelarna få känna på grejerna, sedan kör vi igång på allvar på måndag.

Brynäs kommer att spela sju träningsmatcher – och har valt att lägga samtliga matcher i närområdet.

– Vi känner att vi inte behöver åka iväg på någon turné. Vi kommer att vara borta så pass mycket under säsongen och jag tycker det känns bäst att slipa vårt spel på hemmaplan, säger "Bulan".

Mer läsning

Annons