Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu handlar det om vanor

Annons

Brynäs gjorde ett litet ryck i den senaste omgången. En väl genomförd match mot Örebro bäddade för den marginal som nu gäller till Leksand. En marginal som inför bortamatchen mot HV71 kan räknas till sju poäng. Det är de tabellmässiga förutsättningarna inför matchen. Dom betyder ingenting. Nu handlar det inte längre om marginaler, förlorade eller vunna matcher. Nu handlar det om vanor. 

HV71 har fått stop på det fria fall man var inne i för några veckor sedan. Laget spelar en bättre defensiv ishockey än då vilket ställer större krav på Brynäs offensiva kvaliteter. Lägg till att matchen spelas i Jönköping där Brynäs inte alltid trivts. 

Jag sätter min förhoppning till att Brynäs har modet - och förmågan - att spela det spel vi nu börjat vänja oss vid. Lyckas Brynäs få effekt på sitt aggressiva och högt ställda försvarsspel kan laget mycket väl stressa fram misstag från HV:s uppspel. 

Brynäs får dock se upp. Jönköpingslaget har flera offensiva kvaliteter som inte får ges för stort utrymme. Den består av fart, kvalitet och teknik. Normalt något som Brynäs haft en del problem med. 

Förstaformationen har vuxit ut till något mycket värdefullt för Brynäs, men jag hoppas också mycket på Westerholmarna, Brodecki och Lindblom. Dom kan komma trivas i Jönköping. Jag hoppas jag får rätt. 

Tre saker inför matchen mot HV71

Ännu en match jag kommer att sakna Simon Bertilsson. Den här gången mer än vanligt. 

Målvaktsbytet? Klokt. Undrar om Thomas Berglund tänker på samma sak som jag gjorde? 

Disciplin och effektivitet. Få utvisningar och ett mäktigt powerplay kommer att vara skillnaden. För bägge lagen. 

ERIK SANDBERG

Mer läsning

Annons