Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Brynäs backjakt snart vara slut

/
  • Stefan Bengtzén har jagat en ny back till Brynäs lagbygge och kan snart ha ett underskrivet kontrakt på skrivbordet.

Brynäs jakt efter Niclas Anderséns ersättare har dragit ut på tiden.
Men nu är någonting på gång.
– Vi är väldigt nära och är absolut inne i ett avslutande skede, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Annons

Backjakten har pågått några månader nu. Från början var kommentarerna att det får ta den tid det tar och det är viktiga att det blir rätt spelare. Veckorna har gått och inte så mycket har hänt.

Men nu har tonen ändrats hos Brynäs sportchef. Han är fortfarande hemlighetsfull och släpper inga detaljer kring vem det kan vara och försäkrar att han har jobbat väldigt hårt för en lösning. Den kan vara väldigt nära nu.

Svensk eller utlänning?

– Inga kommentarer.

Men det är en speciell spelare som du kommit långt med?

– Ja, det stämmer.

Hur långt?

– Det är absolut inne i ett avslutande skede. Det kan bli klart när som helst.

Det hörs på Bengtzéns röst att han menar allvar och den innehåller en hel del framtidstro och förhoppning.

Med en dryg vecka kvar till SHL-starten där Brynäs tar emot Malmö hemma i Gavlerinken är det backsidan som har ett stort hål. Det ska tätas igen nu. Simon Bertilsson, Jörgen Sundqvist och Lukas Kilström har dessutom dragits med skador.

Med fem spelade träningsmatcher och två återstående innan premiären tycker Brynäs sportchef att det ändå har sett ganska bra ut.

– Ömsom vin och ömsom vatten har det väl varit precis som det brukar. Men över lag är jag nöjd med det mesta. Vi har fått många bra svar från flera nyförvärv.

I den interna poängligan är det Petr Vrana och Nick Johnson som toppar medan deras kedjekompis Adam Brodecki gjort flest mål – fyra stycken.

– Den kedjan har sett väldigt intressant ut. Jag gillar även att våra unga killar utvecklas hela tiden. Ta bara Oscar Lindblom som nu fått chansen i förstakedjan och Jonathan Pudas som kommer att bli en bra SHL-back. Det finns också en fortsatt utväxling för tvillingarna Westerholm med Mannberg.

Men den som överraskat mest på Bengtzen är en annan spelare.

– Marc Zanetti ser faktiskt bättre ut än vad vi hade trott. Han kommer inte att glänsa med sitt spel men gör det mesta rätt och enkelt. Han kommer att få mycket speltid och det har varit en positiv överraskning.

Redan nu i veckan kanske han har fått en den där backförstärkningen som så många har längtat och frågat efter.

– Det är nära nu, upprepar Bengtzén

Mer läsning

Annons