Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny huvudpartner förbättrar Brynäs ekonomiska situation: "Ser riktigt bra ut"

/

Brynäs klubbdirektör Johan Stark lovade efter att värvningen av Tomas Zaborsky hade offentliggjorts att "en annan, mycket positiv, nyhet" skulle presenteras under tisdagen. Nyheten är att klubben gjort klart med en ny huvudpartner och nu ser klubbens ekonomiska situation bättre ut inför kommande säsong.
– Rent ekonomiskt ser det riktigt bra ut inför kommande år, säger Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling.

Annons

Läs också: Ekonomisk stjärnsmäll för Brynäs IF

Bilbolaget blir Brynäs IF:s fjärde huvudpartner inför kommande säsong. Avtalet sträcker sig till och med 2019 och innebär att företaget även tar plats i styrgruppen för En bra start, tillsammans med övriga huvudpartners och Unicef.

– Det är ett stort och viktigt avtal för Brynäs. Det är både ett starkt bolag och även ett starkt regionalt bolag, vilket är viktigt för oss. Den här regionen är A och O för Brynäs, säger Johan Cahling.

Bilbolagets vd Robert Lipskog säger till klubbens hemsida att företaget genom samarbetsavtalet vill ta socialt ansvar och göra samhällsnytta. För Brynäs del innebär det även ett viktigt ekonomiskt stöd för att nå sportsliga målsättningar.

– Det blir två delar. Det ena är att vi får in ett starkt bolag som är aktivt i en bra start. Sedan är de här stora avtalen även viktiga för att Brynäs ska ta sig tillbaka till toppen i SHL och Riksserien. De gör en helhetssatsning med Brynäs IF kopplat till herr, dam, Morgondagens Brynäsare och En bra start. Det är helheten de gillar, men de har fokus på det sociala arbetet.

Läs också: Brynäs klubbdirektör: Det var så här vi tappade miljoner i intäkter

Som vi tidigare berättat är uteblivna huvudpartners en stor anledning till att Brynäs IF förlorade miljonintäkter under fjolåret. Nu ser Johan Cahling positivt på den ekonomiska situationen och berättar samtidigt att diskussioner om fler större avtal pågår.

– Vi är i samtal och förhandlingar just nu med fler, men det är stora avtal som tar lång tid, säger Cahling, som samtidigt menar att det inte är ett måste att få in flera stora samarbetspartner.

– Om man tittar på budget för kommande år så ligger det här avtalet i den. Det som kommer nu blir utöver det. Rent ekonomiskt ser det riktigt bra ut inför kommande år.

Läs också: Så reagerade fansen efter Brynäs klassvärvning: "Nu ska det byggas ett guldlag"

Mer läsning

Annons