Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye Brynäsforwarden: "Ser det som en nystart"

/
  • Luleåforwarden Daniel Mannberg är klar för Brynäs.

I somras dömdes han för misshandel.
Nu är Luleåforwarden Daniel Mannberg klar för Brynäs.
– Det har varit mycket fram och tillbaka den här säsongen, säger 22-åringen.

Annons

Ena stunden har han fått speltid i SHL-konkurrenten Luleå och andra stunden har han varit utlånad till den allsvenska klubben Asplöven.

Nu ser han flytten som en nystart – och han vet vad som väntar.

– Jag känner "Bulan" väl sedan tiden i Luleå och jag gillar skarpt det sätt han vill spela ishockey på. Det passar mig väldigt bra. Han vet vad jag är för typ av spelare, och det tror jag är en stor fördel, säger Mannberg till Sporten.

Kontakten med Brynäs uppstod för några dagar sedan – och efter det har det gått fort.

För i samma veva värvade Luleå den tidigare Brynäsforwarden Johan Harju från KHL-laget Jokerit – och konkurrenssituationen blev ännu tuffare.

Då slog Brynäs till.

– Det här känns jäkligt bra och spännande. Jag ser det som en liten nystart. Min säsong har varit väldigt konstig. Jag har inte riktigt kommit in i den. Det har varit mycket fram och tillbaka, säger Mannberg.

22-åringen har spelat 22 matcher med Luleå den här säsongen och svarat för en assist. I Asplöven har Mannberg spelat 13 matcher och gjort ett mål och fyra assist.

Redan på söndagskvällen satte han sig på ett flyg ner till Stockholm – och ansluter till truppen på tisdagsförmiddagen.

Spelar du mot HV71?

– Det får vi se. Jag är redo i alla fall. Jag får avvakta och se vad tränarna säger när jag träffar dem i morgon (läs tisdag).

Bengtzén har utryckt att han vill få in spelare med "Boforsanda". Det vill säga hårt jobb och en frän attityd. Är du en sån typ av spelare?

– Lite så är jag. Jag är en hårt jobbande forward som är snabb på skridskorna och försöker skapa mycket där ute, och vara jobbig för motståndaren.

De senaste två åren har den nye Brynäsforwarden varit omskriven i media för att ha misshandlat en person. Det skedde sommaren 2013 på en restaurang i Boden. Handgemäng och blodvite uppstod efter bråk. Ett år senare (i somras) dömdes han för misshandel. Luleås tingsrätt ansåg att misshandeln uppstod utan provokation.

Påföljden blev villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Mannberg fick en formell varning av Luleå samtidigt som han stängdes av i premiären mot Skellefteå.

Hur har domen påverkat dig?

– Klart att det har påverkat lite och legat där i bakhuvudet. Det tog ju ett år innan jag fick domen. Men nu har jag fått mitt straff och tänker inte speciellt mycket på det längre.

Nu byter du klubb och det tas upp igen. Är det jobbigt att svara på dessa frågor?

– Nja, men jag hade gärna skippat det. Men nu är det som det är och jag förstår att folk undrar. Det är bara att svara på frågorna.

Mer läsning

Annons