Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvävet Broadhurst på plats – gick rakt in i förstakedjan

/

Nu är han här. Brynäs nyförvärv från Skellefteå, 27-årige Terry Broadhurst.
På tisdagen gjorde han sin första träning med sitt nya lag – och han gick rakt in i förstakedjan.
– Det är tanken att han ska spela där, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Se hela intervjun med Terry Broadhurst i TV-klippet här ovanför

Det är landslagsuppehåll i SHL och Brynäs hade fyllt upp med en hel del juniorer för att täcka luckorna efter Bernhard Starkbaum, Mattias Nörstebö, Sondre Olden, Lucas Carlsson, Linus Ölund och Jesper Boqvist som alla är ute på diverse landslagsuppdrag denna vecka.

Dessutom saknas fortfarande Daniel Mannberg, Simon Bertilsson och Anssi Salmela samt förstås Anton Rödin, vars ersättare Terry Broadhurst nu var på plats i Gävle för sin första träning med Brynäs. Och han såg riktigt pigg ut.

TV: Första intervjun med Broadhurst – "Har en del att bevisa"

– Det känns väldigt bra att vara här. Gävle verkar vara en fin stad och laget känns bra, det var en rätt tuff träning som det ska vara. Vid den här tiden på säsongen vet alla lag vad som krävs och jobbar ungefär lika, det handlar om att förbereda sig för slutspel.

Kan du beskriva dig själv som person och spelare?

– Jag försöker njuta varje dag över att få ha hockey som mitt jobb. Jag är en ganska lugn person som försöker ha kul och skapa stämning i omklädningsrummet. Som spelare lever jag mycket på min fart och försöker vara noggrann med pucken både offensivt och defensivt.

Amerikanen Terry Broadhurst, ursprungligen från Chicago, Illinois, lyckades aldrig hitta rätt i Skellefteå och de sista matcherna innan övergången till Brynäs var han bänkad. Men mot Brynäs har det gått riktigt bra, två av säsongens sex mål har kommit mot Brynäs.

– Ja, haha! Jag tror det kan ha spelat in varför dom gillar mig. Brynäs spel påminner lite om Skellefteås, jag tror det här blir bra. Jag har hyfsad koll på Brynäs och har pratat med några spelare som jag känner sedan tidigare som har spelat här och alla har bara gott att säga om klubben.

Du har några nordamerikaner som lagkaramter i Brynäs också, även om dom är kanadensare...

– Ja, men det går bra. Jag har spelat med tillräckligt många från Kanada så det funkar bra. Det kommer bli lite strider om vilken land som är det bästa, men det är bra folk från Kanada. Som svenskar ungefär.

I Skellefteå fick du inte så mycket speltid. Här fick du gå rakt in i förstakedjan på din första träning, hade du väntat dig det?

– Ja, vad ska jag säga. Det är väl typ därför den här trejden skedde och det är ett bra tillfälle för mig. Jag tror coacherna har bra förtroende för mig och jag ska jobba så hårt jag kan för att leva upp till det. Jag har en del att bevisa för folk runt omkring mig och för mig själv.

Även Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund har förhoppningar på sin nya spelare.

– Han såg pigg och bra på skridskorna och tog för sig direkt.

Han gick rakt in i förstafemman!

– Jag det är tänkt att han ska spela där. Det är grundtanken och jag tror inte den ska rubbas, säger Bulan Berglund.

SE ÄVEN: Sundqvist och Bulan om nyförvärvet – "han ska in i förstafemman"

LÄS MER: Klart i dag – Brynäs förlänger med forwardsduon

LÄS OCKSÅ: Beskedet från Bengtzén fansen inte vill höra

Mer läsning