Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt mål av Brynäs supertalang när Sverige vann turnering i Tyskland

/
  • Lucas Carlsson inte bara bra i Brynäs, utan även internationellt.

Lucas Carlssons succé fortsätter. Efter förra lördagens drömmål mot Örebro har storspelet fortsatt i juniorlandslaget under veckan. På lördagen svarade 19-åringen för ännu en fullträff, den tredje på fyra matcher.

Annons

Visserligen blev det förlust i avslutningsmatchen i femnationsturneringen för Juniorkronorna, U19, mot Finland med hela 5–1.

Men det spelade ingen större roll. Sverige hade redan säkrat turneringssegern tack vare vinsterna mot Tyskland, Tjeckien och Schweiz.

Det svenska målet i matchen mot Finland, som betydde 1–1 i den andra perioden var i alla fall signerat Brynäs. Linus Ölund spelade fram Lucas Carlsson som därmed satte sitt tredje mål i turneringen. Lucas gjorde ju mål mot såväl Tyskland i premiärmatchen som mot Schweiz i torsdags. Då satte han 3–0-målet när Sverige vann med 5–1.

Vi utgår därmed från att självförtroendet är fortsatt fint inför omstarten i SHL på tisdag då Brynäs möter HV71 på bortaplan.

Även det yngre landslaget U18, de så kallade Småkronorna, med Jesper Boqvist i laget skördar framgång i sin turnering i Finland. På lördagen kom den tredje raka segern när Ryssland besegrades med 3–2 efter straffar. Samma siffror 3–2, även det efter straffar blev det i fredags, och dessutom vann svenskarna med 2–0 mot Tjeckien i premiärmatchen i onsdags.

Det här betyder att Sverige toppar tabellen inför söndagens avslutande match mot värdnationen Finland. Brynäs Jesper Boqvist som spelar i den svenska förstafemman har dock inte gjort några poäng ännu.

Mer läsning

Annons