Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olden besviken över bänkningen – nu ger "Bulan" svar på tal

/
  • Sondre Olden jublar efter ett av hans tre mål den här säsongen.

Brynäs forward Sondre Olden har placerats i frysboxen.
Nu ger tränaren Thomas "Bulan" Berglund sin förklaring till bänkningen.
– Han har varit för ojämn i spelet och kanske inte riktigt hållit nivån, säger Bulan.

Annons

Norske landslagsforwarden Sondre Olden inledde säsongen utanför isen efter en axeloperation. Sedan tidigt i höstas är han fullt återställd – men ändå fått snålt med speltid.

Just nu är han helt isolerad på bänken.

Inte ens när Jesper Ollas blev febersjuk i lördags fick han spela.

– Det är klart att det är tråkigt. Särskilt när man känner sig pigg och bra nog för att spela. Jag trodde inte ens att jag skulle åka med till Örebro, men sedan såg jag att mitt namn stod på tavlan, berättar han.

Men något spel blev det inte för Sondre, som stod upp i båset hela matchen, var delaktig i det som skedde på isen och hela tiden beredd på ett inhopp.

LÄS MER: Därför fick inte domarna kolla på Örebros segermål: "Det är för dåligt"

Men att skicka in Sondre Olden som ersättare för Ollas var aldrig aktuellt.

– Nä, där gick ju Adam Brodecki in. Det är så när vi har många spelare friska och skadefria, då blir det konkurrens om platserna. Egentligen angenäma problem för mig som tränare, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Norges förbundskapten Roy Johansen var nyligen på plats i Gavlerinken för att se Olden spela, men det blev inte mycket av den varan.

– Nä, men vi har pratat och han har koll på mig. Vi har samling och matcher med landslaget i Danmark under uppehållet i februari.

Men någon förklaring till varför han inte platsar i Brynäs, har Sondre Olden inte riktigt fått.

– Nej, han har egentligen inte sagt någonting. Men jag försöker ha ett bra humör och jobba hårt på träningarna. Det hjälper inte att gå runt och vara grinig. Det är "Bulan" som använder de han tror är bäst och det har gått bra i år så då kan man inte säga nånting heller.

Olden är noterad för 23 matcher och gjort sju poäng (3+4), men istiden ger svart på vitt. Bara 6 min 40 sekunder i snitt per match har norrmannen spelat.

"Bulan" Berglund tycker att Sondre Olden är en bra spelare men att han varit lite för ojämn.

– Han har blandat och gett litegrann. Han har gjort en del bra inhopp, men inte riktigt hållit nivån heller. Dessutom var han sjuk för nån vecka sen och det är en konkurrenssituation i laget, det är inte mer med det.

Hur tar han bänkningen tycker du?

– Han tar det bra tycker jag, det är inga problem så. Han får fortsätta att jobba hårt så får vi se framöver. Så här är det. Det är alltid någon som måste vara utanför när vi har många friska, det är inget konstigt med det tycker jag.

Efter den snöpliga förlusten mot Örebro i lördags med 3–2 inledde Brynäs träningsveckan på måndagen.

Nästa match spelas på torsdag borta mot Frölunda – som har en intensiv matchperiod med dubbelmötet mot Rögle lördag/söndag i närminnet och returen i Champions Hockey League mot Davos på tisdagskvällen.

För Brynäs del ligger fokus på anfallsspel och avslutningsövningar efter några målsnåla matcher den senaste tiden. Tre mot två och två mot ett-lägen slipades en hel del.

– Effektiviteten har inte varit bra, det är sant och det har vi pratat om. Men det viktigaste i det långa loppet är att vi skapar chanser och då får vi lita på att produktionen kommer i slutändan. Jag skulle vara mer orolig om vi inte skapade chanser och fick två strömål i matcherna, men nu tycker jag att vi har skapat många bra lägen, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Blir ni lidande av att förstafemman inte producerar som ni vant er vid?

– Nja, visst är det så. Men vi kan inte förlita oss på att de ska producera hela tiden heller. Men vi har haft skador på såna som Vrana, som vi hoppas ska komma i gång nu liksom att fler kedjor ska komma i gång och göra mer poäng. Men det handlar även om att vara noggrann med allt man gör där ute på banan.

Vill du ha fler Brynäsnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons