Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olden efter comebacken: "Måste prestera – annars blir det Almtuna"

/
  • Sondre Olden har tunga rätt i mun och är redo för fler insatser i Brynäströjan.

Tanken var att han skulle smyga i gång med spel i Almtuna.
I stället fick Sondre Olden chansen snabbare än han riktigt räknat med själv.
– Jag känner mig pigg och sugen. Man var ju inte så nöjd med förra säsongen precis, säger han.

Annons

Norske landslagsmannen skadade sig omgående ifjol, hans första säsong i Brynäs. Därefter lånades han ut till norska Vålerenga. Men den där axeln var sargad och i maj blev det operation.

Under stora delar av hösten har Olden varit på is och tränat, men i röd tröja, vilket innebär att han var fredad från tacklingar. Men för en dryg vecka sedan fick han klartecken att vara med och träna fullt ut.

Dock var planen att den storvuxne, 194 centimeter långe och snabbe, norrmannen inledningsvis skulle få matchvana och speltempo i allsvenska Almtuna. Men när Brynäs lagledning i stället valde att skicka junioren Jens Lööke söderut till Uppsala fick Sondre Olden sitta på bänken som extraforward i lördags hemma mot Karlskrona. Och plötsligt blev det spel också när Johan Alcén tvingades utgå med en hjärnskakning.

Och mot Örebro i tisdags fick Olden spela från start i fjärdekedjan

– Kul att vara tillbaka. Länge sedan man spelade match, men jag har tränat bra i sommar och är sugen på att få vara kvar här, säger Olden.

I kväll väntar de senaste årens stora lag i SHL, Skellefteå, på hemmaplan i Gavlerinken. Och då vet Sondre Olden vad som gäller.

– Vi fick ett slag i ansiktet mot Örebro. Jag vet faktiskt inte vad som hände, hur vi kunde tappa matchen så som vi gjorde. Men det är bara att tänka på nästa match nu och lämna det som hände senast bakom oss.

För egen del kunde Olden räkna in nästan nio minuters istid och en assist när han, tillsammans med Jacob Blomqvist, snyggt spelade fram SHL:s poängkung Anton Rödin till hans 2–1-mål mot Örebro.

Men det krävs bättring om segersviten på hemmaplan ska hålla i sig. Och Sondre känner också press att leverera bra spel.

– Man måste vara på och prestera i varje match – annars blir det Almtuna. Och det är här i Brynäs jag vill spela. Men jag känner mig pigg och det blir bättre och bättre. Man var ju inte så nöjd efter förra säsongen precis, säger Olden.

LÄS MER: Matchguiden, Brynäs–Skellefteå 19.00

TV: Se Hockeypuls, Bengtzén om Salmelas avstängning

TV+TEXT: Örebros sista mål mot Brynäs skulle ha underkänts

LÄS ÄVEN: Vrana på is igen efter käkbrottet.

Mer läsning

Annons