Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ölund klev av efter smäll mot huvudet

/

En tuff smäll mot huvudet och Linus Ölund hade spelat färdigt för kvällen redan i den första perioden.
– Han har ont i huvudet och det man ser från båset och på jumbotronen så är det en klockren tackling mot huvudet, sa Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin till CMore.

Annons

Det var Rögles back Ivan Baranka som smällde på från sidan och den unga Brynäsforwarden hade ingen chans att se att tacklingen kom. Linus var groggy och lämnade snabbt isen.

– Han får smällen mot huvudet och förmodligen rör det sig om en hjärnskakning, sa Sjödin.

Röglebacken klarade sig utan utvisning men förmodligen kommer situationen att granskas efteråt. Det var i alla fall rejält upprört i gästernas bås precis efter händelsen.

Brynäs hade ingen extraspelare med sig utan fick spela med elva forwards och några fick dubblera och ta Ölunds plats med Johan Alcén och Jacob Blomqvist. Segern var målmässigt stensäker men Rögle var närmare än siffrorna visade.

– Vi är inte nöjd med den andra perioden där vi vek ner oss en aning, sa Tommy Sjödin till CMore.

Nu fortsätter Brynäs sin Skåneturné genom att åka vidare till Malmö för match på lördag. Ett Malmö som besegrade Luleå hemma med övertygande siffror.

Hur Brynäs gör med sin trupp återstår att se. Det känns mindre troligt att Ölund kan spela och var det en hjärnskakning är han definitivt borta. Då får Brynäs flyga ner någon hemifrån. Sebastian Enterfeldt, Petr Vrana och Ponthus Westerholm är alla på väg tillbaka efter skador men ingen är förmodligen redo redan nu.

En junior är väl mer troligt i det här läget. Jens Lööke som är utlånad till Almtuna kanske också kan vara ett alternativ.

LÄS ÄVEN: Olden och Ollas om den sköna femettan

SE ÄVEN: Stisse Hissar&Dissar

MER: Fakta och betygen från segern mot Rögle

Mer läsning

Annons