Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oturen grinade emot – stolparna och ribban stoppade Brynäs

/
  • Johan Alcén jobbar för att komma loss från Färjestads Tomas Skogs utan att lyckas riktigt. Precis som det såg ut i matchen också. Men det var otur med i bilden också då Brynäs hade två stolpträffar och dessutom en puck i ribban.

Två i stolpen och en i ribban.
Brynäs intensiva jakt på mål i matchen mot Färjestad kom aldrig närmare än så.
– Det är så typiskt när vi gjorde en rakt igenom stabil match. Det grinar emot rejält just nu, suckade Sebastian Enterfeldt efter 2–0-förlusten.

Annons

LÄS OCKSÅ: Brynästränaren: "Spelmässigt är det här ändå ett ordentligt lyft"

En synnerligen tung förlust. Och centern Enterfeldt, som jobbat sig tillbaka efter den så jobbiga skadan som höll honom borta från spel i över ett år, hade mest oflyt av alla. Två gånger om träffade han stolpen.

– Små marginaler och i stället för att studsa stolpe in så tar pucken i insidan och går ut igen.

I andra perioden kom hans första chans när Petr Vrana passade fram och Enterfeldt fick fritt fram mot Justin Pogge i FBK-målet.

Pang – i stolpen...

– Jag sikta mot bortre hörnen men fick en halvträff och den seglade lite för långt åt sidan, sa Enterfeldt som efterlyste ett lite högre tempo inför den sista perioden.

Det fick han också se. Det blev en enda lång kanonad mot Pogge i gästernas kasse. Men han tog allt. Och det han inte räddade var som sagt stolpar och ribban i vägen. Det grinade verkligen illa för Brynäs.

– Vi skapade ju tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål där.

En till högklassig var han själv med och fixade. Johan Alcén passade in framför kassen där Enterfeldt kom med en FBK-försvarare hängande runt sig.

Pang – i andra stolpen...

– Jag bromsade in och pucken tog på skridskon och trodde den skulle sitta. Sedan var ju Alcén hur nära som helst på returen också.

Musikmakarna i Gavlerinken var så säker på en fullträff att måljingeln hann ut i arenan i en sekund. I avbytarbåset sedan satt Enterfeldt och bara kunde skratta och skaka på huvudet åt missflytet och eländet.

Brynäs satte in en jätteoffensiv i sista perioden och Färjestad som är ett skickligt defensivt spelande lag i ledningen fick jobbigt. Nästa glödheta chans hade Greg Scott som åtta minuter in i slutronden fick sikta in sig.

Pang – i ribban...

– Det var bara en sån kväll. Pucken ville inte in. Men vi får ändå ta med oss insatsen över tre hela perioder som var riktigt bra. Vi har kämpat med stabiliteten ett tag och nu fanns den där över 60 minuter. Det var bara målen som saknades, sa Enterfeldt.

Anledningen att Brynäs fick kämpa i underläge kom i mitten av första perioden.

Det var Anssi Salmes första framträdande på några månader i Brynäströjan – 19 matcher har han missat efter sin fotskada. Om det var matchovanan som ställde till det när Färjestad tog ledningen ska vi låta vara osagt.

– Det var en dålig passning i alla fall. Jag såg inte att han kom ut från utvisningsbåset och jag ville bara att vi skulle behålla pucken i zonen, sa Salmela till CMore.

Den finländska backen blev stressad och vände sig bara om och skickade iväg den mot sin backkollega på andra sidan utan att höra att gästerna precis blev fullt lag på isen.

Och det var helt fel spelare som precis kom in också efter en tvåminutare. Milan Gulas är i en väldig målform just nu och Färjestads bästa målskytt. Några kvicka dragningar i friläget och sedan pucken under en flaxande Felix Sandström i hemmakassen.

Tvåan kom sedan i den tomma Brynäskassen med bara halvminuten kvar att spela.

– Nu är det bara att sätta sig i bussen och göra en minst lika bra match i Karlstad – och då ska vi göra mål också. För oss har slutspelet börjat nu och det här är den roligaste perioden på hela hockeysäsongen, avslutade Enterfeldt.

Mer läsning

Annons