Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pesonens kanon sänkte Brynäs

/
  • Skellefteå var länge pressat mot Brynäs. Men i slutet på tredje perioden avgjorde Janne Pesonen – och efter 2–4-förlusten är det nu brant uppförsbacke för Brynäs i kvartsfinalserien.

Matchen såg ut att gå mot förlängning – då bombade Janne Pesonen in segermålet för Skellefteå med en minut och 35 sekunder kvar.
Nu har de regerande mästarna kopplat ett stenhårt grepp om kvartsfinalserien.
– Jag tycker Skellefteå är ganska veka i egen zon. Är vi bara effektivare har vi chans att vända på det här, säger Jonas Nordquist efter 2–4-förlusten.

Annons

Brynäs gjorde på nytt en bra insats – men även den här gången var det de regerande mästarna Skellefteå som kunde jubla efter slutsignalen.

Jämfört med den första matchen kom Skellefteås segermål sent. Stjärnforwarden Janne Pesonen fick enkelt glida in i Brynäszonen och bomba in det matchavgörande 3–2-målet.

– Det var så klart blytungt. Han får göra det där målet alldeles för enkelt. Vi gjorde ett slarvigt byte. Det borde inte få hända, säger en mycket besviken Jonas Nordquist.

Vad är det som saknas?

– Det är inget som saknas rent spelmässigt. Jag tycker Skellefteå inte är något omöjligt lag. Det har vi visat i två matcher. Vi dominerar under stora delar. Det som saknas är att vi inte gör mål på alla våra chanser och samtidigt släpper in för enkla puckar.

Nu har västerbottningarna 2–0 i matcher – och läget är kritiskt för Brynäs.

– Men vi kan fortfarande vända det här. Vi kommer inte lägga oss ner och dö. Skellefteå måste vinna två matcher till. Nu gäller det att vi verkligen åker upp till Skellefteå och är effektivare – och hetare när lägena dyker upp.

Efter den första matchen blev Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglunds uttalande ring att han tyckte att "Skellefteå inte är lika bra som tidigare år" och "jag känner mig ännu säkrare att vi går vidare nu efter den här matchen" en snackis.

Skellefteås tränare Hans Wallson var inte särskilt förvånad över "Bulans" attack:

– Det är en psykologisk krigsföring. Han försöker bygga upp sig själv och laget. Men det är absolut inget vi bryr oss om. Jag skulle vara förvånad om han inte sa så.

Vad tycker du då – är ni lika bra?

– Det går inte att jämföra och man ska inte göra det heller. Vi har nästan ett nytt lag och har gjort en fantastisk resa så här långt.

Han sa även att Brynäs är ett bättre lag.

– Det är samma sak där. Jag är inte ett dugg förvånad att han tycker det. Det är hans jobb att lyfta sig själv och sitt eget lag – och lyfta energi in i gruppen. Vi jobbar på samma sätt i Skellefteå, även om vi inte går ut i media och pratar om det.

Är du nöjd hittills?

– Jag känner att vi har mer att ge och kommer att växla upp för varje match som går.

– Och det kändes redan i den tredje perioden. Nu är vi verkligen på gång, avslutar Wallson.

Mer läsning

Annons