Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin tog sitt ansvar: "Måste kliva fram"

Anton Rödin var en av de mest aktiva i båset – och när det väl skulle avgöras klev han själv fram.
Efter elva raka förluster på bortais är Brynäs äntligen ett vinnande lag.
– Otroligt skönt, säger en lättad Rödin efter 3–2-segern mot Modo i förlängning.

Annons

Det var nervöst, hafsigt och ångestladdat. Att poängen det spelades om i Fjällräven Center på tisdagskvällen var av ytterst viktig karaktär märktes tydligt.

Redan i den åttonde minuten ringde det bakom Bernhard Starkbaum, och Brynäs mardrömsstart var ett faktum.

Men Brynäs lyfte sig, samtidigt som jumbon Modo stundtals tappade sitt spel totalt.

– Båda lagen spelade med kniven mot strupen. Det märktes, men jag tycker att vi hanterade det bra. Även fast vi hamnade i ett underläge så blev vi inte lika stressade som vi blivit i många matcher tidigare, säger Rödin.

Brynäs var det klart bästa laget i tredje perioden, och var närmast att kliva av isen med alla tre poängen. I den elfte minuten dansade pucken på mållinjen bakom Modos Adam Reideborn och med 45 sekunder kvar var Jonas Nordquist nära att peta in returen på Bill Sweatts skott.

Matchen gick till förlängning – och då klev landslagsforwarden fram.

Anton Rödin pustade ut efteråt.

– Det var en väldigt fin passning av Christian Djoos, som jag bara rakade in. Det var ett enkelt mål, men ett fruktansvärt skönt sådant, säger Rödin om sitt 14:e mål och hans andra i matchen.

Du var mycket aktiv i båset.

– Jag är en av spelarna som måste kliva fram när vi är i en sån här situation. Jag försökte sprida glädje och ge extra energi till grabbarna.

Hur skön var den här segern?

– Otroligt skön. Nu kan vi lägga bortaspöket bakom oss. Det har varit mycket snack om det och självklart har det påverkat oss lite.

Nyförvärvet Tomas Slovak anlände till Gävle i måndags och gjorde sitt första ispass med Brynäs samma dag. Prognosen från sportchef Stefan Bengtzén då var att det inte skulle bli något spel mot Modo.

Men bara några timmar innan nedsläpp fick han tummen upp från migrationsverket. Pappersexercisen gick fortare än väntat.

– Det blev klart på bussen hit. Tomas gjorde en väldigt bra match och spelade stabilt. Han visade att han kommer att vara ett väldigt bra tillskott för oss i framtiden, säger tränaren Tommy Jonsson.

På torsdag väntar Djurgården i Gavlerinken – och det finns chans att JVM-spelarna Oskar Lindblom och Jens Lööke kommer att förstärka laget.

– De kommer tillbaka under onsdagen. I nuläget vet vi inte om de kan spela redan på torsdag. Jag ska prata med dem och sedan får vi komma fram till ett gemensamt beslut, säger Jonsson.

Adam Brodecki, som missade bronsmatchen, är ett osäkert kort.

– Han har en överkroppsskada. Jag har pratat med honom och vet hur läget är. Även där får vi avvakta och se, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons