Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödins skada oroar – spelar på smärtstillande medel

/
  • Sebastian Enterfeldt spelade sin första match på över ett år. Han blev också målskytt, men målet dömdes bort och Djurgården vann med 4–1.

Brynäs förlorade för tredje matchen i rad. Det blev klara 4–1 till Djurgården.
Återigen saknades såväl det rätta flytet som den skicklighet som krävs. Dessutom mår inte lagkaptenen Anton Rödin bra. Han spelar skadad.
– Jag kanske borde gått av tidigare, säger Rödin som spelade på smärtstillande medel.

Annons

Det var Sebastian Enterfeldts comeback efter över ett års skadefrånvaro. Men det mesta kom att handla om Djurgårdens fräcka och hårda spel – och att Anton Rödin inte spelade tredje perioden den här gången heller. Han satt längst ut på Brynäsbänken i tredje perioden och Sondre Olden ersatte i förstakedjan.

– Det är inte bra alls. Det var inte mycket jag kunde göra på isen i dag, suckar Rödin som spelade matchen med smärtstillande medicin i kroppen.

Om det innebar att han spelade "på sprutor" ville han inte kommentera.

Däremot blev han, precis som Brynäs, poänglös för tredje matchen i rad.

Kände du dig hämmad av skadan i spelet?

– Ja, i dag tyckte jag det. Jag kanske inte gjorde mig själv rättvisa som spelade den här matchen.

Det var i matchen mot Skellefteå i lördags som poängkungen fick en smäll och valde att vila i den tredje perioden. Mot Djurgården på Hovet satt han längst ut på bänken hela tredje perioden och fick se Brynäs förlora igen.

– Få se hur det känns till nästa match, vi får se hur det blir, säger Anton Rödin som inte vill berätta var skadan sitter.

Själva matchen då? Ja, visserligen började Brynäs bäst, men Djurgården tog över allt mer och körde över Brynäs i den andra perioden och gick fram till 3–0.

En missad markering av Zanetti betydde 1–0. Comebackande Enterfeldt orkade inte hela vägen hem i backcheckningen vilket innebar 2–0 och efter en onödig utvisning på Rödin så var det 3–0. Westerholmarna jobbade in 3–1 innan paus. Men uppförsbacken var tung inför den tredje perioden för Brynäs.

Ett friläge från Mathias Porseland var nära och några ströchanser ytterligare, men när Philip Holm lyfte in 4–1 var matchen körd.

Sebastian Enterfeldt började matchen i fjärdekedjan och gjorde en bra första period. Men han erkände att matchtempot inte var på topp, fattas bara. Han gjorde sin första match på över ett år.

– Nej, det var tungt men det var skönt att känna att jag kunde spela och det där målet jag gjorde skulle ju ha blivit godkänt. Jag ser pucken hela tiden och fattar inte varför det dömdes bort. Domaren sa att det var för att jag var offiside i målgården och störde målvakten. Men jag vet inte.

LÄS ÄVEN: Spelarbetygen – De var bäst av Brynässpelarna på Hovet

MISSA INTE: Hissar&Dissar – där Enterfeldt är med överallt

Mer läsning

Annons