Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolig Brynäskväll gav skön femetta

/
  • Marc Zanetti, Jesper Ollas och Adam Brodecki hade en kul kväll mot Rögle. Här skrattar de ikapp efter Ollas mål som gav 4–1.

Förra gången Brynäs mötte Rögle i Ängelholm var det Greg Scott som gjorde en av sina enklare mål.
Nu var det Sondre Olden som fick ett öppet mål sedan Oscar Dansk svarade för ett märkligt ingripande.
– Jag vet inte vad som hände riktigt men plötsligt låg målvakten och simmade och pucken hamnade på min klubba, sa Olden till CMore då Brynäs vann med 5–1.

Annons

SE ÄVEN: Stisse Hissar&Dissar

Förre Brynäsaren Dansk har varit stekhet för Rögle hela den här säsongen och ledde målvaktsligan innan SHL startade om igen på torsdagskvällen. Men det kommer små grodor ibland och vem minns inte när Scott gjorde mål från mittzonen förra gången lgen möttes.

Det betydde 1–0 den gången när Brynäs vann efter sudden med 4–3. Det här var också ledningsmålet drygt nio minuter in i öppningsperioden.

– Jag ville bara få ner pucken djup i deras zon och åkte själv på den för att skapa någonting. Allting kan hända och nu gjorde det ju det, sa norrmannen som legat sjuk några dagar under uppehållet.

– Men det gick fort över och nu känner jag mig pigg, sa Olden vidare till CMore.

Brynäs ökade på till 2–0 när Nick Johnson gjorde sitt tionde mål för säsongen när han sköt mycket snabb och Dansk hann inte reagera innan pucken satt lågt förbi hans ena benskydd.

En bra utdelning för gästerna som kanske inte var två mål bättre än Rögle.

– Dom spelade fysiskt och vi fastnade lite väl enkelt i egen zon. Med lite bättre och snabbare passningar kan vi göra det enklare för oss själva, sa Olden.

Om den första perioden var okej blev det faktiskt lite sämre i andra – trots en smakstark med 3–0 när Oskar Lindblom vispade in en retur i ett power play. En reducering som godkändes efter lång videobedömning gav också nerv in i sista perioden.

Rögle jagade ytterligare mål men Bernhard Starkbaum var Brynäs bästa spelare den här vecken räddade alla skott.

– Han var bra men vi kan ju inte skjuta igenom honom. Nu fick han alla skott mitt i magen. Det var effektiviteten som var skillnades den här gången, sa Rögles tränare Anders Eldebrink.

Därför gjorde också Brynäs två mål i sista perioden som gav den här femettan.

Jesper Ollas styrde in sitt fjärde mål för säsongen och Greg Scott satte femman i tom kasse.

Jesper Ollas var också inne på det där med effektiviteten.

– Vi gjorde egentligen ingen lysande match. Första perioden var väl okej men i de två sista för Rögle för många chanser och tryck på oss. Men vi satte chanserna och hade en bra målvakt. Men såklart väldigt skönt att starta om med en seger, sa Jesper till CMore.

LÄS OCKSÅ: Fakta och betygen från segern mot Rögle

Mer läsning

Annons