Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryan Gunderson tillbaka på svensk mark och blickar framåt mot säsongen: "Jag hoppas att vi kan spela bra för fansen"

Efter en 16–timmars resa utan speciellt mycket sömn var det en ganska sliten – men förväntansfull – Ryan Gunderson som klev av planet på Arlanda och välkomnades i Mittmedias livesändning.
– Vi har ett bra lag och nu ska jag njuta av att ta mig in det, säger han.

Annons

Det har inte varit mycket snack om saken att Brynäs fans runtom i Sverige har drömt om att få tillbaka Gunderson. Under den delvis tunga säsongen 2015-16 pratades det mycket om att drömvärvningen var just amerikanen.

Och så blev det också, nu är Gunderson tillbaka i Sverige och redo för en ny säsong med Brynäs.

Ryan Gunderson när vi träffade honom på Arlanda under fredagsförmiddagen.

Du hade fler alternativ, varför blev det Brynäs?

– Det var inget svårt beslut att återvända till Brynäs, skulle jag tillbaka till Sverige skulle det vara Brynäs. Det är härligt att vara tillbaka och det ska bli kul att träffa människor jag inte träffat på länge och spela framför fansen igen, säger han.

Har du läst kommentarer och vad folk tycker om att du ska komma tillbaka?

– jag har läst lite kommentarer och det är definitivt trevligt att vara uppskattad. Det är alltid kul att spela framför fansen här och jag hade en bra relation till dem sist jag var här så jag hoppas att vi kan spela bra för dem den här säsongen, säger han.

Och en representant från suppoterklubben fanns också på plats på arlanda för att välkomna den nygamle Brynäsaren tillbaka.

Det var ordförande P G Ekrud som hade med sig blommor, en supportertröja och en halsduk som han gav en smickrad Gunderson som tackade när han fick på sig halsduken.

– Det är helt fantastiskt att han kommer tillbaka till Brynäs. Han har väldigt bra blick och ett fantastiskt skott, säger Ekrud och minns tillbaka till bland annat 2–0 målet när guldet bärgades mot Skellefteå säsongen 2011-12.

Men Gunderson är inte den ende återvändaren utan Jonathan Granström som också var med och vann SM–guldet 2011-12 kommer att spela i Brynäsdressen nästa säsong – något som också är uppskattat hos fansen.

Vad har du att säga om honom?

– Det finns mycket att säga om honom, skrattar Gunderson.

– Nej, men vi var ganska nära vänner när vi spelade och vi har hörts lite då och då sen dess. Han är en lagspelare och är bra att ha i laget, bra i omklädningsrummet och han kan skydda en ute på isen.

Det är mycket som har förändrats sedan sist de båda spelade i Brynäs, bland annat tränare och en hel del nya spelare.

– Jag pratade med Bulan ungefär en vecka efter att jag skrev på för Brynäs. Jag har ju inte spelat för honom innan men mot honom och han har en bra uppfattning om vad jag kan göra, så jag tror att det blir bra, säger Gunderson om huvudtränaren Thomas Berglund.

Men det är inte bara nya människor som han sett fram emot att träffa, utan den som han nog sett fram absolut mest mot är hans flickvän, trestegshopparen Madeleine Nilsson som väntat på att få flytta ihop med honom efter två års distansförhållande.

– Vi har inte setts nu på en månad och även fast man vänjer sig vid att det är så, är det så skönt att ha honom hemma nu. Vi har sett fram emot det länge och det kommer nog att gå väldigt snabbt att vänja sig vid det istället, säger Nilsson.

Hur känns det att få ta emot honom nu?

– Det känns jättebra, äntligen! Jag har väntat länge på det här, så det ska bli jättekul.

Mer läsning

Annons