Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så straffas Salmela

/

Brynäsbacken Anssi Salmela stängs av i ytterligare två matcher för sin crosschecking mot Karlskrona.
– Beslutet är bullshit, säger han till Sporten.

Annons

Innan Brynäs onsdagsträning bekräftade Anssi Salmela själv beslutet från disciplinnämnden.

– Jag missar två matcher till.

Det innebär att Brynäs får spela utan Salmela på torsdagen mot Skellefteå hemma och på lördag mot Växjö borta.

Salmela fick totalt fyra matchers avstängning varav en omvandlas till böter på 15 000 kronor.

Han har ju redan avtjänat en av matcherna, den mot Örebro på tisdagskvällen.

Anssi Salmela lämnade följande redogörelse av händelsen:

"Jag dumpar pucken mot deras zon och i samma situation kommer spelaren emot mig i en låg ställning. Min klubba är i brösthöjd efter dumpen och jag trycker inte till spelaren utan detta är en matchsituation där han åker in i mig. Jag har absolut ingen tanke på att skada motståndaren och att jag får match penalty är tillräckligt hårt.".

Så här resonerar disciplinnämnden, som tagit del av anmälan, yttrandet från Salmela samt en filmsekvens från händelsen.:

"Anssi Salmela lägger ner pucken i Karlskronas försvarszon när en Karlskronaspelare åker mot Salmela. Salmela har redan sin klubba högt men trycker klubban mot huvudet på Karlskronaspelaren. Klubban träffar rakt i ansiktet och blodvite uppstår. Karlskronaspelaren kan dock fortsätta matchen.

Anssi Salmela har uppgett i huvudsak följande: Jag dumpar pucken mot deras zon och i samma situation kommer spelaren emot mig i en låg ställning. Min klubba är i brösthöjd efter dumpen och jag trycker inte till spelaren utan detta är en matchsituation där han åker in i mig. Jag har absolut ingen tanke på att skada motståndaren och att jag får match penalty är tillräckligt hårt.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Uppgifterna i anmälan får stöd av filmsekvensen. Nämnden finner det således utrett att Anssi Salmela tryckt klubban mot huvudet på motspelaren på det sätt som framgår av anmälan. Att aktivt föra klubban mot motspelarens huvud på det sätt Anssi Salmela gjort är vårdslöst och förenat med stor skaderisk och bör därför föranleda en avstängning.".

Den motiveringen är inget som den finske backen ger något för:

– Beslutet är bullshit. Katastrof. Om jag får fyra matcher för det här, vad ska man då få om man tacklar någon bakifrån eller mot huvudet och riskerar att skada någon allvarligt?

Disciplinnämnden anser att du tryckt till lite väl mycket med klubban i ansiktet på motståndaren.

– Äh! Det fanns inte ens tid att trycka till lite för mycket. Det är bullshit alltihop.

Mer läsning

Annons