Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex dagar kvar av transferfönstret – här är tio spelare som kan hamna i Brynäs

/
  • Ryan Gunderson, Johan Backlund, Milan Jurcina, Chad Kolarik, Marcel Hossa och Nikolai Antropov.

En vecka återstår innan transferfönstret stänger.
Det är hög tid för sportcheferna runt om i landet att spika sina trupper innan det är för sent.
Här listar Sporten tio spelare som kan vara aktuella namn för Brynäs och Stefan Bengtzén.

Annons

SHL är inne i sitt slutskede och flera klubbars öde avgörs om några veckor. Vilket lag hamnar i kvalet med Karlskrona? Klarar Brynäs att ta en topp sex-placering? Vilket lag vinner grundserien?

SE MER: Lucas Carlssons drömmål har blivit en världssnackis: "Han får alla andra att se dumma ut"

Frågorna är många, kan ett nyförvärv vara svaret? Möjligen. Det finns åtminstone spelare på marknaden som skulle kunna förstärka de svenska klubbarna. Här listar Sporten tio namn som kan vara intressanta för Brynäs och sportchef Stefan Bengtzén.

DAVID MECKLER

28 år, center, USA

Amerikan som öst in poäng under sin tid i Europa. Flyttade från Manchester Monarchs till EC Salzburg 2013 där det blev 42 poäng på 58 matcher. Bytte till EHC München under förra säsongen där den fina poängskörden fortsatte (24 på 30 matcher). Högerfattad dessutom, något som brukar vara eftertraktat av många klubbar. Har varit utan kontrakt sedan i somras.

RYAN GUNDERSON

30 år, back, USA

Firade stora framgångar under sin tid i Brynäs och vann SM-guld 2012. Dinamo Minsk kommer inte gå till KHL-slutspelet och det kan hända att klubben dumpar spelare för att sänka lönekostnaderna. En återkomst till svensk hockey? Ja, det är inte omöjligt, även fast Stefan Bengtzén har sagt att det inte är aktuellt.

MARCEL HOSSA

34 år, forward, Slovakien

Tidigare poängkung som är på nedgång. Gjorde 15 matcher för Modo förra säsongen och floppade rejält då. Nu är han kontraktslös efter att ha spelat 22 matcher i den tjeckiska ligan för HC Plzen (20) och HC Trinec (2).

VITALI VISHNEVSKI

35 år, back, Ryssland/Ukraina

Rutinerad back som inte missat många matcher under sin långa karriär. Spelade i NHL mellan 1999 och 2008 innan KHL-äventyret började. Där har Vishnevski representerat två klubbar, den senaste Lokomotiv Yaroslavl som han avslutade förra säsongen med. Ett välmeriterat namn, men lite för ålderstigen för många klubbar.

CHAD KOLARIK

30 år, forward, USA

Poängspruta som imponerade stort under sin sejour i Linköping. Har spelat med Kloten i NLA denna säsong, men släpptes förra veckan. Lär kräva en fet lönesumma, men det kan det vara värt för en SHL-klubb som är i behov av poäng. Kolarik är poänggaranti.

NIKOLAI ANTROPOV

35 år, center, Kazakstan/Kanada

Storväxt herre som har närmare 800 NHL-matcher på sitt CV. Har under hela karriären varit en poängspelare och under de senaste två säsongerna med Barys Astana har Antropov snittat över 0,6 poäng per match. Lite märkligt att ingen klubb snappat upp honom, men det beror säkert på ett gigantiskt lönekuvert.

TOBIAS VIKLUND

29 år, back, Sverige

Lada Togliatti, Viklunds KHL-klubb, kommer missa slutspelet i år. Sitter därför troligtvis i en liknande sits som Ryan Gunderson där Lada säkert vill sänka lönekostnaderna. 29-årige Viklund, som kommer från Kramfors, har spelat för flera svenska klubbar, Modo, Frölunda, Skellefteå och AIK. Kontraktet med Lada går ut efter denna säsong, men bli inte förvånade om Viklund dyker upp på svensk mark redan i vår.

JEFF WOYWITKA

32 år, back, Kanada

Tidigare stortalang som draftades i förstarundan 2001. Har 278 NHL-matcher i bagaget, men lämnade Nordamerika 2013 för ett äventyr i Tyskland. Har tillhört Augsburger Panther under de två senaste säsongerna där Woywitka varit en av klubbens bästa backar. Utan kontrakt sedan i somras.

JOHAN BACKLUND

34 år, målvakt, Sverige

Under hela säsongen har Johan Backlund sökt efter en klubbadress, utan att något blivit klart. För två veckor sedan verkade allt vara klappat och klart med Skellefteå, men den affären avbröts. Har ryktats till Modo under hösten och skulle kunna vara ett fint komplement till den orutinerade duon Reideborn/Bjurö. Kanske inte ett namn för Brynäs direkt som har Starkbaum och Sandström, men om någon av dem går sönder skulle Backlund vara en bra korttidslösning.

MILAN JURCINA

32 år, back, Slovakien

Kanske den bästa lediga backen på marknaden just nu. Storväxte Jurcina lämnade Medvescak Zagreb för ett par dagar sedan och lär vara ett hett villebråd för många sportchefer i SHL. Främst en defensiv back som bygger sitt spel på sin fysik.

Källa: Eliteprospects.com

LÄS MER: Reaktioner på att läkare saknas i Riksserien: "Bedrövligt" - "Borde vara hockeyförbundets uppgift"

Mer läsning

Annons