Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg fortsatt kung i Gavlerinken

/
  • Brynäs NHL-proffs samlade på en unik bild efter internmatchen på torsdagen. Bakre raden från vänster står Calle Järnkrok, Nicklas Bäckström, Johan Larsson, Jakob Silfverberg, Elias Lindholm, Jacob Markström och Christian Djoos. Framför dem på knä Niclas Andersén, Anders Lindbäck och Mattias Ekholm

För en vecka sedan skrev han på ett drömkontrakt med Anaheim värt 120 miljoner kronor. På torsdagskvällen var guldhjälten från 2012 tillbaka i Brynäströjan – och satte förstås dit pucken i samma kryss igen.
– Ja, hehe! Det gick oväntat bra. Jag har bara varit på is två gånger innan det här, sa Jakob Silfverberg.

Annons

Jakob Silfverberg var den största stjärnan när Brynäs senast vann SM-guld 2012 och han är på god väg att ta upp kampen med Nicklas Bäckström som Gävles största NHL-spelare.

– Bäckis är så pass bra att man blir extra taggad när man möter honom. Det är alltid kul att spela mot folk man känner, men extra mot Bäckis förstås som är en världsspelare.

• Är det din tur nu att kliva upp på samma nivå som honom?

– Det återstår att se, men det kändes jättebra i slutet på förra säsongen och jag hävdade mig bra. En dag hoppas man förstås att vara där han är, men det kommer inte att komma gratis.

Nicklas Bäckström var dock inte med i gårdagens match på grund av sin höftoperation men stjärnstatusen på isen var enorm ändå.

Störst av alla – återigen i Gavlerinken var Jakob Silfverberg.

För bara en vecka sedan skrev han på ett jättekontrakt som gör honom ekonomiskt oberoende för resten av livet. Kontraktet med Anaheim Ducks löper över fyra år och ger honom sammanlagt 14 miljoner dollar, cirka 120 miljoner svenska kronor.

Och han har svårt att greppa summorna.

– För mig känns det overkligt att tjäna så mycket pengar. Men min agent säger att det är ett normalt kontrakt och han har full koll.

– Men det är förstås extremt att helt plötsligt tjäna fyra gånger så mycket pengar som tidigare.

Men med ett stort kontrakt krävs det förstås leverans. Anaheim åkte för tredje året i rad ut i match 7 i semifinal i Stanley Cup – och nästa säsong är målet förstås att gå hela vägen till final och ta titeln.

– Våra bästa spelare var inte bäst när det gällde. Det var andra året i rad för mig och tredje för klubben vi åkte ur. Chicagos två bästa femmor var bättre än våra två bästa och det handlar om rutin och vara bäst när det gäller, vi har fortfarande ett ganska ungt lag.

I internmatchen svarta mot vita på torsdagskvällen var Silfverberg, som spelade i det vita laget bäst på isen tillsammans med Calle Järnkrok och Elias Lindholm i det svarta.

Först passade Silfverberg fram Mattias Ekholm till första målet och sedan stänkte han själv upp pucken i samma kryss som för tre år sedan då han avgjorde SM-finalen mot Skellefteå. Dock missade han ett friläge när han sköt i stolpen i slutsekunderna och Calle Järnkrok fick sista ordet när han satte den avgörande straffen.

Vad tror då Silfverberg om Brynäs chanser i vinter?

– Det kan bli bra. Det är många nya spelare sedan jag var här och det är svårt att hänga med fullt ut. Men jag får lägesrapporter av pappa och jag hoppas förstås, man är ju brynäsare in i hjärtat.

Mer läsning

Annons