Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sjödda" tillbaka i Brynäs

/

Brynäs har hittat Petter Nilssons ersättare.
Det blir Valbotränaren och Brynäslegendaren Tommy Sjödin.
– Det känns väldigt bra att komma tillbaka till den förening jag spelat 15 år i, säger "Sjödda" till Sporten.

Annons

Petter Nilsson var tvungen att tacka nej till rollen som assisterande tränare i Brynäs på grund av att den sociala biten inte gick att lösa.

Nu har Brynäs hittat ersättaren. Och det är en riktig klubbikon som kommer tillbaka.

Tommy Sjödin har skrivit på ett tvåårskontrakt, där han kommer ha lite extra ansvar över backsidan.

LÄS STISSE ÅBERG här

– Jag har gått och känt i något år att jag vill ta steget upp där det blåser lite mer. Jag har haft några erbjudanden från klubbar strax under SHL-nivå, men när det här erbjudandet kom så kändes det som ett perfekt steg, säger han.

Han fick frågan från sportchef Stefan Bengtzén i början av förra veckan. Det var aldrig några större tveksamheter för Tommy Sjödin.

Brynäs sportchef är nöjd med nyförvärvet.

– Det känns härligt att få med Tommy Sjödin i staben runt det lag som han spelade för under så lång tid. Han kommer med sin egen erfarenhet som back att ha mycket att tillföra våra backar. Vi ser med tillförsikt fram mot hans närvaro i klubben igen, säger Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Under säsongen fanns Tommy Sjödin ofta uppe på Gavlerinkens ståplats när Brynäs tränade. Dels för att hitta inspiration till träningsövningar för sitt Valbo, men också eftersom han gillat "Bulans" syn på hockey. Ett spelsätt som han försökte ta efter i Valbo.

– Jag har tyckt om det sättet att spela med hög aggressivitet, press och skridskoåkning ända sedan Jonas Rönnqvists tid i Almtuna och sedan i Luleå då. Jag har haft ett kort snack med "Bulan" och vi är inne på samma linje, säger Tommy Sjödin.

Efter spelarkarriären i Brynäs hamnade Tommy Sjödin först i Rögle som assisterande tränare och därefter i Valbo. Den senaste tiden har han haft hand om det mesta i föreningen.

– Man har hoppat från marknad till J18-träningar och A-lagsmatcher. Tiden där ute har utvecklat mig som ledare och människa. Jag tror det kan vara svårt att ta klivet över från spelare till ledare direkt annars.

Tommy Sjödin tar klivet in som assisterande i Brynäs i augusti. Han jobbar kvar i Valbo fram till midsommar, och ska träffa en eventuell efterträdare inom kort.

– Jag har haft fem jättebra och lärorika år med underbara människor i Valbo, så det är klart att det blir lite vemodigt att lämna. Jag tar dom här två åren nu, sen vet man aldrig om man studsar tillbaka.

Mer läsning

Annons