Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad i ett år – nu gör Enterfeldt comeback i Brynäs

/

Ett års skadehelvete är över. Nu är Sebastian Enterfeldt tillbaka i Brynäströjan. I morgon kväll spelar han på Hovet mot Djurgården.
– Det är spännande, det är ju nästan som att börja om igen när det gått över ett år, säger Enterfeldt.

Annons

Det var den 22 november förra året som Sebastian Enterfeldt tacklades hårt mot kortsargen av Färjestads Anton Hedman.

Smällen tog värre än någon kunde ana. Armen var bruten och armbågen och handen skadades allvarligt. Under det senaste året har 27-åringen genomgått fyra operationer. Den senaste månaden har han kunnat träna i stort sett för fullt. Men spel redan innan jul har han inte riktigt vågat hoppas på.

– Det har växt fram under den senaste tiden. Men först i början på den här veckan har jag känt att det är möjligt, säger han.

Mot Djurgården går Enterfeldt in i fjärdekedjan i stället för Sondre Olden, men någon centerroll blir det inte.

– Nej, Jacke Blomqvist får gå center. Det är lite med tekningarna och så där som kanske inte sitter för fullt hos mig ännu.

Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund är förstås glad att äntligen få ha Enterfeldt i spel igen.

– Ett års frånvaro går förstås inte obemärkt förbi. Vi ska matcha in "Sebbe" lite lugnt här från början. Men vi vet vad vi får från honom, jag hade ju honom i Luleå under två säsonger också, säger Bulan.

– Han vet vad han ska göra på isen. Jag behöver inte ge några specialinstruktioner, vi har pratat lite om box play. "Sebbe" kommer att klara av det här. Han har ett bra huvud och kommer gå in och ta kampen.

Sebastian Enterfeldt själv är förstås spelsugen efter att ha kämpat vid sidan av isen i ett års tid och även stöttat sina lagkamrater från läktaren, som när han ledde klacken i en match mot Frölunda i januari ifjol.

– Det ska bli jättekul, lite nervöst och pirrigt förstås att komma in och spela för första gången på ett år. Men jag ska in och försöka spela mitt spel och jag tror att det går ganska fort att komma in i det igen. Men jag måste förstås ha tålamod att det kanske inte kommer att klaffa i direkt. Men jag ska spela mitt spel, hårt och ha mycket energi.

Det finns ingen oro?

– Nej, mer att det ska bli lite pirrigt när det var så länge sedan man spelade match.

Precis som Sebastian Enterfeldt är även backen Mattias Nörstebö klar för comeback. Däremot står det tyvärr klart att Petr Vrana inte kommer att spela före jul. Han fick en tackling mot överkroppen i fredagens match mot Skellefteå. Dock hoppas Brynäs att Anssi Salmela ska vara tillbaka i träning nästa vecka. Men han spelar alltså inte mot Djurgården eller mot Örebro på lördag.

Mer läsning

Annons